De obicei lungimea nu are legatura cu numarul. S, M, L se refera mai mult la solduri si la grosimea picioarelor. Unii blugi pot fi S si pot fi foarte lungi, iar altii M si pot fi mai scurti. Oricum S=36 (small), M=38 (medium) si L=40 (large), in general. Exista in si tipuri de blugi 2 marimi 38/32, 38 referindu-se la talie, iar 32 la lungime. La acestia, lungimea picioarelor este masurata in inci, pentru a afla numarul, masori piciorul de la glezna pana la coapsa, fara aceasta si o imparti la 2.4 sau folosesti un convertor. Iar atunci afli lungimea piciorului pentru blugii cu doua masuri.
Parerea mea este ca cel mai bine ar fi sa ii incerci, inainte sa ii cumperi, in afara blugii cu 2 masuri care sunt destul de exacti, cei cu o singura masura sunt foarte diferiti, si dupa cum spuneam un S la un model poate avea o lungima mai mare, iar un S la un alt model poate avea o lungime mai scurta.
Este foarte problematic sa cumperi pantaloni/blugi de pe net, pentru ca are mare importanta felul in care stau pe corpul tau si pentru ca, dupa cum spuneam, masurile si modelele sunt foarte diverse. Cel mai bine este sa cumperi blugii dintr-un magazin, iti spun din proprie experienta.
Vezi, totusi, daca site-ul are o politica de returnare a produselor, in cazul in care nu iti place cum iti vin sa ii poti returna.
Masori de la glezna la coapsa, iar lungimea care iti iese o imparti la 2, 4. Sau masori cu tot cu glezna si cu coapsa si scazi lungimea coapsei si a gleznei, iar ce iti ramane imparti la 2, 4. Dar marimea asta o sa te ajute numai la blugii cu doua masuri. La cei cu o singura marime, nu prea conteaza.
Masurile diferite in functie de brand si model, deci cel mai bine sa incerci. Daca esti slabut si scund orienteaza-te spre S (small). M e medium si L large. Daca nu ti-e buna o marime, incearca alta si vezi care iti sta cel mai bine. Eu am haine si S si M si L.
Cel mai bine e sa incerci pantalonii respectivi pentru ca difera marimile la fiecare brand
mikutsa întreabă: