Pachetul, daca este mare, se ambaleaza intr-o cutie de carton sau sac de plastic. Daca poate sa incapa intr-o punga de plastic din magazin nu trebuie sa-ti faci probleme ca au ei pungi de plastic autosigilante. Daca vrei sa-l trimiti contraramburs te hotarasti la ce suma vrei sa-i ceri destinatarului si-i specifici curierului: plata la destinatar si ramburs... lei. Dupa ce ai ambalat pachetul suni la firma de curierat ce doresti sa-ti trimita coletul (dupa parerea mea Fan Courier este cea mai buna)! Ei te vor suna si stabilesti un loc de intalnire in jurul casei (apartamentului). Daca stai la bloc nu vin la etaj si nu intra in bloc decat daca ai colete grele (sa zicem masina de spalat, etc). Cand suni la curier trebuie sa specifici daca ai lucruri grele! Si, atat. Trebuie sa-ti dea o dovada de predare a coletului!
Pe scurt, suni la firma de curierat si intrebi
ei stiu toate astea, si te pot ajuta si cu ambalajul (mie nu imi cresc, cutii de ambalare prin copaci , dar firma de curierat SIGUR are asa ceva), eventual cu partea anti-sock, daca e ceva care se poate sparge (folie cu bule, polistiren, etc.)