"Imi poate explica si mie va rog cineva la ce colete internationale se aplica taxe extra si la care nu?" - la toate pe care le cumperi din afara UE se aplica taxe iar la celelalte care vin din interiorul UE nu de aplica taxe!
"Inteleg diferenta de greutate de la vama, insa daca am un colet venind din singapore, trece si prin vama si prin posta romana?" - toate coletele care vin din strainatate trec prin vama! Cred ca ar trebui sa te informezi despre rolul vamei. Si da, va trece si prin posta asta daca n-ai ales alte firme de curierat internationale cum este DHL.
"Conteaza ce firma de transport livreaza coletele, de trebuie sa ii platesc si pe ei pe langa vama, sau de aia stii inainte sa ajunga in tara in functie de ce stabilesti cu vanzatorul?" - DA! Fiecare firma de curierat are preturile lor proprii si termene de livrare diferite. De exemplu DHL iti ia destul de multi bani dar te si asigura ca vei intra in posesia produsului 100% intr-un timp foarte rapid, in maxim 1-2 saptamani.
"Mi-ar placea sa stiu pe cine trebuie sa platesc si cat inainte sa imi zica curierul. Cu cat mai detaliat cu atat mai bine." - De obicei atat transportul cat si valoarea coletelor se platesc cu cardul atunci cand plasezi comanda. Ce iti mai ramane de platit dupa este doar taxa vamala/TVA-ul care este 20% din valoarea produsului si acea taxa mica pe care i-o dai postei ca ai ridicat coletul. A, era sa uit - si inca o taxa care se acumuleaza pe zile daca nu ridici coletul (asta daca uiti ca prostul sa ridici coletul de la sediul postei).
De pe 1 Iulie se aplica taxa la absolut toate care nu sunt din UE. Multe magazine au însă taxele incluse in preț sau se plătesc in momentul plasării comenzii, situație in care la sosirea pachetului nu mai plătești nimic.
Salut! Eu lucrez la Fan Courier și se percepe o taxă suplimentară. Funda?
afrodita3333 întreabă: