| Adry05 a întrebat:

La voi când vin curierii vă aduc pachetele la ușă sau vă pun pe voi să iesiți în fața locuinței să le luați? Sunt obligați să vină la ușă cu pachetele?

Răspuns Câştigător
| FlappyXXX a răspuns:

Salut!
Îți explic eu puțin cum stă treaba cu, curieratul în românia după 2 ani în care am lucrat la Fan courier.
Pentru început aș dori să îți răspund la întrebarea ta.
Curierul NU este obligat să vină până la ușa ta (pentru că am auzit multe persoane spunând "ești obligat să vii până la ușă pentru că eu plătesc trasportul, eu îți plătesc salariul" ceea ce nu este deloc adevărat).
Ziua unui curier începe la 7:30 dimineață când el trebuie să fie prezent la depozit să iși facă tabieturile ce le are pentru că la 8:00 începe programul propriu zis.
Pentru început curierii sunt cei care sortează toate cele în jur de 3000 de colete ce sosesc în majoritatea depozitelor din țară zi de zi (pentru că da, curierii sortează coletele indiferent de greutate și volum, nu e cum vedeți la tv prin țările alea "calumea" unde banda aduce toate coletele la masina fiecărui curier)
Sortarea durează undeva până pe la orea 10. După asta fiecare curier trebuie să își scaneze și să încarce toate coletele în mașină (acestea fiind în medie de 100-130 de colete, de la caz la caz, dar un curier ce duce mai puțin de 100, de colete cel puțin pentru patron nu este prea util deci cam 10:30-11.
Când totul e gata la depozit se pleacă pe traseu, trafic, nervi, clienți nemulțumiți și unul din cele mai importante aspecte este că stai nemâncat toată ziua uneori pentru că volumul de marfă este mare și nu ai timp să stai să mănânci.
Răspunzi în medie la 200 de apeluri pe zi pentru că fiecare client te sună de 2-3 ori să vadă când ajungi.
Undeva pe la ora 4 și ceva termini de livrat cele 100 si ceva de colete.
Am terminat cu coletele! PERFECT!
Acum să ne apucăm de ridicat expedițiile de la clienți (plicuri-colete) și astea fiind în medie 30-50 la curierii ce au majoritatea persoane fizice pe traseu, deci ajungem pe la 17:30.
Ok, hai să plecam la depozit să predăm marfa ridicată și încasarile ( bani de care apropo tot curierul trebuie să aibă grijă de ei, și nu sunt sume mici deloc ).
Până la depozit alt trafic, alți nervi sa cam făcut ora 18. Când ai terminat de lăsat marfa și de predat încasările se face aproape ora 19.
Apoi ești liber să pleci acasă să faci un duș, să mănânci ceva și să te bagi la somn că nu mai ai chef și timp să faci altceva (să nu mai spunem de faptul că de cele mai multe ori ai dureri de cap infernale de la condus toate ziua, de vorbit continuu la telefon, să ai grija de colete, masină și bani)

Deci, acum spuneți voi părerile proprii. Cum este viața unui curier? Este interesantă nu?
Merită oare acel curier să cobori jos la scara blocului după colet, să nu mai faci figuri și să îi scoți ochii că tu ca client îi plătești lui salariul (salariu care apropo este "minimul pe economie" undeva la 1500 lei cu tot cu "bonuri" și sari puțin peste din 'ciubucul' pe care țil lasă clienții inimoși) MERITĂ?

62 răspunsuri:
| IonutDragosStefan a răspuns (pentru FlappyXXX):

Daca și curierii mai sunt stresați dar șoferii de la pâine te duci la ora 2 jumate la încărcat încarci cel puțin o oră mașina cu lazi care ți le ei singur din camera de răcire pe urmă inumeri iar lăzile cu pâine în mașină să îți facă avizul pe urmă pleci pe traseu și începi livrarea sunt magazine unde nu găsești pe nimeni lași pâinea in anumite magazii termini de livrat prima cursă pe la 12 te întorci sa iei lazile și să încasezi facturile stranii returul ajungi iar pe la ora 2 la brutărie lași partea de lazi strânse încarci iar mașina pe la ora 3 pleci din nou și termini cu totul de adunat și de dat comenzile pentru pâine la ora și predatul banilor undeva la 8/9 seara.Si a doua zi din nou.și bat undeva la 400in 2 curse zilnic și nu mai suntem obosiți și ne văităm dar voi curierii tot timpul va văitați

| MihaelaR09 a răspuns (pentru FlappyXXX):

Ba sunt obligati conform legii si dupa cum scrie si pe site ul lor. Pachetele standard sunt de la 1kg la 30 si este de obligatia voastra sa livrati la domiciliu. Stiu ca nu este corecta munca dar ar fi bine sa te uiti in fisa postului sau sa iti renegociezu contractul. Nu esti obligat sa lucrezi acolo in aceste conditii dar nu mintii oamenii :d