| QwertASD a întrebat:

Mi-am pierdut cardul care avea in jur de 500lei fapta si mai culmea este ca ziua urmatoare l-am gasit in cutia postala :-| cu sold 0 bani au fost bagati in LOL daca ma duc la banca acestia pot afla de unde s-a efectuat tranzactia? sa aflu ip-ul celui care mi-a folosit cardul? si daca da, voi putea recupera bani?

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu inteleg.persoana aceea are IP (Internet Protocol)? Ca sa iti poata scoate banii din card trebuie sa stie parola.
Nu stiu cata devar este aici dar ceva e putred. La banca poti face un extras de cont si pe acel extras vezi de la ce bancomat s-a retras banii si la ce ora. Cu acel extras poti merge sa faci o ancheta la banca, toate bancomatele au camera de supraveghere si banca poate urmari la ora aceea cine a extras, video.

| QwertASD explică (pentru anonim_4396):

Ce treaba are bancomatul cand persoana aceea a platit online? de aceea vreau sa aflu ip-ul, iar pentru plati sub 100lei nu cere pin-ul

| anonim_4396 a răspuns (pentru QwertASD):

Ceri extras de cont.In extrasul de cont iti scrie cine a facut tranzactia sau ce a cumparat, la ce ora si la ce data. Cu acel extras de cont poti merge la politie sau este posibil chiar banca sa se ocupa de chestii din astea, bineinteles cu investigatii din partea politiei procuratura, etc. Undeva vor gasi IP-ul aceluia care a facut tranzactia. Daca e facut de pe un telefon mobil cu cartela sim reincarcabila...slabe sanse. Nu cred ca sub 100 de lei nu cere pin-ul.la orice banca oricat ai scoate sau sa platesti on line, trebuie pin-ul, ala e cheia, nu se poate fara el.

| Ađrian90 a răspuns:

Nu cred că îţi vei recupera banii. Data viitoare fi mai atent cu cardul!

| QwertASD explică (pentru Ađrian90):

Dar macar ip-ul persoanei respective pot reusi sa-l aflu? sa stiu unde sta

| Ađrian90 a răspuns (pentru QwertASD):

Şi ce o să rezolvi cu asta? Că banii înapoi nu-i vezi. Ai putea cere să-ţi arate cine şi unde s-a făcut ultimul transfer, dar mna, nu cred că o să rezolvi nimic.

| MOvidiu a răspuns:

Cardul trebuie blocat imediat ce ati sesizat ca va lipseste..sunati la oficiul bancar si il blocheaza..Acum,puteti merge la ei, le explicati situatia si daca este vorba de o infractiune se ajunge mai departe...O zi buna...

| RokoRo a răspuns:

Daca ai gasit cardul in cutia postala inseamna ca nu l-ai pierdut, ci ti-a fost furat de o perosana cunoscuta. Un strain care ar fi gasit cardul nu avea de unde sa stie unde stai. Ia gandeste-te care amic de al tau joaca LOL si ar fi putut sa-ti subtilizeze cardul?