Pentru o simpla comanda pe internet nu ar trebui sa iti ceara CNP-ul, are dreptate mama ta. Gaseste un alt site in care nu iti cere si CNP-ul.
Nu este bine sa lasi cnp-ul oriunde, ai grija cu datele pe care le lasi pe internet.
In primul rand formularul lor de comanda nu ar trebui sa ceara CNP ul. E suficienta adresa ta sa stie unde trimit si un numar de telefon pentru confirmarea comenzii.
Sus in bara de adrese trebuie sa citesti https://www.magazingentute.ro (in loc de magazin gentute e numele site ului despre care vorbesti)
Trebuie sa aiba vizibile datele de identificare ale comerciantului
Legea nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comerţul electronic precizeaza ca pentru a face comert in mediul virtual este obligatorie postarea in website (magazin online) a datelor de inregistrare de la Registrul Comertului, in caz contrar se va considera ca fiind contraventie.
Conform Ordinul ANPC nr. 433/2009, art 3 „Operatorii economici care administreaza site-uri de e-commerce (comert electronic) sunt obligati sa prezinte pe prima pagina a site-ului (home page) un link catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro".
Mama ta are dreptate. Poate fi folosit de persoane rau intentionate si te poti trezi ca ai de platit cine mai stie ce!
CNP-ul e personal. NU se da niciodata, decat in unele situatii care depind de acte personale sau oficiale. Daca iti dai codul personal, alta lume poate sa abuzeze de el... Tocmai de aceea se numeste cod numeric Personal.
Probabil se teme ca e vreo inselatorie Nici nu e prea bine sa-ti dai datele personale peste tot. nu stii ce ti se poate intampla.
Ptk cnp`ul nu se persoanelor straine.mai ales pe un site. akl intra cine stie cat persoane.si il pot folosi in scopuri "malefice" sa zic asa)
Pai sigur ca DA.Fiecare om este recunoscut oriunde in lume dupa acest CNP. Daca este un site care vrea sa-ti sparga parola la yahoo, vreo pacaleala.Nu ar fi frumos, ci periculos
Poate fi o problema pentru. ca daca cineva iti stie CNP, il poate folosi in locul tau si nu e prea bine.
Ptc sunt persoane care fura cnp ...adica le folosesc pentru asi creia o noua identitate sau chesti din astea( ilegale) noah eu nu stiu nimic despre site-ul asta, da probabil ca de asta nu te lasa maicata :-P
Probabil mama ta are alta parere. Tu esti inca un copil si nu sti nici macar tu de ce trebuie sa iti dai CNP-ul. Sfatul meu este sa nu il dai pentru. ca nu cred ca ti-ai dori sa platesti cine stie cati bani.