Ce este acela "card educational"?
inca nu am auzit de asemena carduri...
Platile se pot face cu: carduri bancare sau gift card (bonuri valorice) ori direct platind direct din contul bancar!
Este un card primit de la scoala pe care este disponibila suma de 500 lei din partea statului cu care poti cumpara haine, alimente, rechizite...
Intersant, chiar nu am auzit de asa ceva pana acum.
"Cardurile vor putea fi utilizate exclusiv în magazine/ unități afiliate, de emitentul cardului, care
comercializează materiale școlare - rechizite necesare frecventării școlii, articole de papetărie, caiete,
stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole
de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.
• Utilizarea tichetelor sociale pentru sprijin educațional pentru achiziționarea altor produse, decât
materiale școlare - rechizite necesare frecventării școlii - articole de papetărie, caiete, stilouri, articole
pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe -, precum și articole de vestimentație
necesare frecventării școlii și grădiniței, constituie contravenție și se sancționează cu amendă (între 1, 5 și
2 puncte-amendă, respectiv între 3.450 lei și 4.600 lei), dacă faptele nu sunt săvârșite în astfel de condiții
încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni."
https://mfe.gov.ro/......ef0eaa.pdf
Atunci cand am primit cardul, a venit cu lista magazinelor din care poti face cumparaturi, printre care si ccc. Ei bine, am fost in magazin si am probat niste cizme, dar nu aveau masura mea, asadar vanzatoarea m-a intrebat daca vreau sa fac comanda online. Am zis ca da, dar am intrebat o daca pot plati cu cardul educational, iar ea a zis ca nu stie, depinde de firma care livreaza produsul. Am intrat pe aplicatia de la ccc si am vazut ca firma care livreaza e gls. Dupa am intrat si pe site ul celor de la gls, dar nu am gadit nimic despre cardurile educationale...
"precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței."
Deci da, poti sa achizitionezi de pe CCC daca este trecut in lista magazinelor eligibile.
Ms oricum...
Cu mare drag.