| Daniel2906 a întrebat:

Salut. Am o comandă din strainătate prin FedEx care a ajuns în județ. După ce le-am trimis pe mail documentele necesare pentru vamă, primesc răspuns în care mă roagă să le plătesc "Comision plata datorie vamala 24.50 lei" prin BANCĂ unde e și un cont IBAN, și să trimit "confirmarea plății pe mail". Deci, nu am aplicația de la bancă și nici nu vreau. Ca și cum sunt forțat la asta ca fiind singura variantă. De ce nu pot să plătesc ramburs la livrare?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu exista ramburs la livrare in acest caz fiindca taxele vamale nu se platesc curierului ci celor de la vama.

In cazul in care nu poti face plata online, mergi personal la banca ta cu factura vamala si fa plata, dupa care scanezi si trimiti chitanta la cei de la vama, ca dovada a platii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai nu ai cum sa pletesti taxele vamale ramburs.
Si da normal ca esti fortat sa platesti taxele vamale daca ai cumparat din afara UE.
Dar poti renunta la colet.

| Daniel2906 explică (pentru Violleta2022):

Ok. Scanez cum? Poză la chitanță/dovada plății adică.

Ca să merg la bancă pentru cele mai multe nevoie e nevoie de programare că altfel nu mă rezolvă. Așa ceva...

| Violleta2022 a răspuns (pentru Daniel2906):

Nu facut poza ca nu se vede totul clar si corect, ci scanat cu un scanner, ca sa poti sa le trimiti chitanta, ca dovada a platii.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Daniel2906):

Sigur, atunci mergi la banca in persoana, daca nu ai acces online sa poti face plata online.
Pentrua face o plata nu ai nevoie de programre la banca ta, ca nu te duci sa faci imprumut bancar sau cerere de linie de credit ori altele, ci te duci la ghiseu sa platesti o factura de cativa lei!

Am sunat la BCR e nevoie de programare, pentru aproape orice la ăștia..debea Luni. Dar mie îmi spune aici că plata se face către FedEx în fișierul primit pe email.

Coordonate bancare: FedEx Express Romania Transportation SRL/ RO1592989
Banca Cont nou* – specific pentru transporturile FedEx
ING BANK RO96INGB5001000128518930

*Va rugam sa actualizati noul cont bancar in sistemele dumneavoastra, exclusiv pentru expedierile prin intermediul serviciilor FedEx. Contul bancar pentru serviciile TNT ramane neschimbat.