| SacuiuRobert926 a întrebat:

Salut, daca mi-am luat un laptop de la altex si inca e in garantie, cum as putea schimba pasta termoconductoare la el, unde trebuie sa il duc, am inteles la service ca nu e voie ca isi pierde gaeantia.

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca este in garantie, ce ce ai vrea sa ii schimbi pasta termoconductoare?

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce ai vrea sa o schimbi?

| ReddY25 a răspuns:

Nu umbla acolo

| TimberWolf a răspuns:

Nu este nevoie sa o schimbi, de ce vrei sa faci asta?

| Yaesmin a răspuns:

N-ai nevoie de ea.

| TimberWolf a răspuns (pentru Yaesmin):

Esti in vacanta de vara si n-ai ce face toata ziua, asa e?

| ReddY25 a răspuns (pentru TimberWolf):

Se plictisește

| KovacsB a răspuns:

Nu se intampla nimic bun daca inlocuiesti pasta cand nu este nevoie.
La laptopul pe care il folosesc zilnic a fost inlocuita pasta in service dupa 8 ani cand l-am dus pentru inlocuit baterie, nu am observat nicio imbunatatire, aceleasi temperaturi atat la procesor cat si la celelelalte puncte de masura.

| Korkodeln a răspuns:

Nici la cel mai prapadit laptop nu foloseste fabricantul o pasta termoconductoare asa de proasta incat sa fie nevoie sa o schimbi in garantie.
99, 99% din problemele termice la laptopuri sunt date de faptul ca au fantele de ventilate imbacsite cu praf si scame (se rezolva cu un spray cu aer comprimat de 5RON) si sunt puse pe suprafete plate acoperite cu matriale textile sau alte chestii care impiedica ventilatia, mie mi-a facut un prieten la imprimanta 3D niste "picioare" pe care pun laptopul sa stea, cand il folosesc la birou, la ca. 5 cm de suprafata biroului, temperaturile au scazut simtitor.
Sunt suporti special pentru laptopuri de gaming care fac asta si unele au si ventilatoare sa forteze mai mult aer, pe caldurile astea sunt recomandate.

| ninuku a răspuns:

Daca e in garantie pierzi garantia, daca il duci la garantie nu il primeste decat daca are vreun defect, in schimb cred ca o poate schimba contra cost, pe certificatul de garantie trebuie sa ai ceva numere de la service de reparatii, suna si spui ce vrei sa faci si cine stie poate rezolvi si o schimbi.