Depinde de multi factori pentru bugetul afisat de tine 4000-4500 de lei poti opta pentru un AMD seria ryzen cu 8 nuclee, 8-16 GB RAM DDR4, o placa de baza undeva la 500-600 lei, atentie nu ai nevoie de o placa de baza prea scumpa ci de una care sa aiba 4 sloturi RAM de ex. si UEFI si sa fie de la un producator ok gen gigabyte sau whatever
si mai mare accent ai sa ai pe placa video undeva la 4 GB VRAM sau chiar 6 GB gen 1060 GTX de la Nvidia, carcasa este la alegerea ta la fel si tastatura si mouseul, ca si sursa nu stiu acum care sunt pionerii cei tari dar in trecut am folosit doar de la Corsair si am fost super multumit erau printre cei mai buni, de aceea sursele lor sunt si un pic mai scumpe decat concurentii din china de exemplu. Hard disk sa ai unul solid de 1 terra sa zicem si un SSD neaparat.
Nu stiu daca ai monitor daca nu iti trebuie unul de 3-4 mersi si rata de refren mai mare de 60 Hz adica 120 fullhd caci monitoarele 4k acum sunt foarte scumpe si sarim bugetul alocat.
Daca e un sistem catalogat ca fiind "de gaming", e automat putin mai scump, are procesor decent si placa video relativ puternica, dar un model mai slab si mai ieftin, automat foarte galagios si nu foarte fiabil (de regula pun Palit sau Zotac in asa ceva).
Iar placa de baza si sursa, sunt adevarate petarde.
La sursa nu conteaza doar puterea, sunt alti factori mult mai importanti, precum filtrajul si stabilitatea voltajelor, cine e OEM-ul (compania care realizeaza electronica sursei), condensatorii folositi, etc (iar daca vrei sa fii ecologic si sa nu platesti curent aiurea, conteaza si certificarea 80+).
Spune un buget maxim si enumera despre ce jocuri e vorba, cat si rezolutia pe care joci si daca vrei detalii grafice maxime,
DAR trebuie sa intelegi ca streamingul live consuma foarte multe resurse, nu poti face asa ceva in conditii bune cu un buget de 2000 RON.
**Cel mai mult iti va consuma streamingul, nu jocurile.
Jocuri care sunt acum la moda(nu m.am prea interesat în ultimul timp ), Fortnite de exemplu și niște setari medii, nu vreau chiar maxim.
Un pret maxim, nuștiu, să zic cam 4000-4500 Ron. Cred că s-ar încadra în banii ăștia un sistem, care sa nu fie nici prea wow, dar nu câte sa-mi fac treaba și cred că ar fi și mai ieftin dacă l-aș face din piese, fata de unu făcut acum nu știu prea multe despre asta. Nu e problema daca e mai scump, să-mi meargă ok sa fac streaming și să mă joc cu setări pe mediu pe Fortnite sau altele.
Mulțumesc pentru răspuns
Din piese. Alea direct făcute au placa de baza și componente ieftine și prețu include și firma gen un ban dat în plus.