| kaTTsu a întrebat:

Salut, mai sunt cu adevarat reduceri de BlackFriday in Romania? De ani de zile nu am vazut nimic altceva decat o mare facatorie, a fost cu adevarat ceva de genul prin 2013, imi aduc aminte cand un coleg de clasa si-a luat ps4 cu 99 de lei, plus un telefon din gama Samsung la un pret foarte mic, era bataie, stocurile dispareau la secunda, site-urile se blocau si tot asa. Dar de ani de zile am tot fost atent de BlackFriday si nu am vazut decat preturi nu reduse, ba chiar umflate. Gen in Septembrie avea un pret de 900 lei, in Octombrie il ridicau la 1540 lei si apoi scadea in Noiembrie de BlackFriday la 1499 lei. Asta a fost un exemplu, am vazut multe astfel de rahaturi. Concluzia BlackFriday s-a stricat de tot la noi, din o "sarbatoare" a inceput sa fie o japca pentru retaileri.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, vor fii reduceri.
Exact asa, se ridica preturile cu 1-2 luni inainte, ca de black friday sa le scada, pacalind lumea.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Black Friday adevarat in Romania a fost vreo 2 ani, când a apărut fenomenul și la noi. Pe urma a fost doar marketing

| anonimg a răspuns:

AnaMaria50 a spus foarte bine. Prețurile se ridică mai înainte de eveniment cu 1-2 luni pentru ca să aibă de unde să scadă.
Nu este mai bine ca magazinul să nu anunțe reducere, decât să o anunțe sub înșelătorie?
Ar trebui dată o lege ca timp de 6 luni înaintea zilei de reducere să nu existe nici o mărire de prețuri. ( Lege valabilă doar pentru magazinele participante la concursul blackfriday).
Dar astea sunt doar vise.
Comerțul și marketingul sunt de cele mai multe ori înșelătorii.

Și dacă tot vorbim de astfel de lucruri, vreau să menționez un aspect important: steluțele (ratingul) pe care îl oferiți unui produs nu fac decât să crească prețul produsului. De aceea, cand cumpărați ceva ce este de calitate, oferiți un comentariu bun, dar dați doar o steluță.
Rating-ul este si el o strategie de marketing, la fel ca și zecimalele prețului (1, 99 lei; 2, 98 etc). Legea dă voie comercianților să nu ofere rest până în cinci zecimale. Comercianții profită de lucrul acesta ca să înșele, și astfel șansele de câștig la loteria prețurilor sunt extrem de mici. Acest lucru este convenabil pentru comercianți și pentru organul legislativ care a pus în vigoare loteria prețurilor.

Și mă îndoiesc că o societate ar rezista pieții dacă conducerea acesteia nu ar face parte din fracmasonerie. Nu știu; este doar un gând...

Revenind la subiect, cel mai bine cumpărați după zilele de reducere că atunci preturile vor fi mai mici. Asta până când comercianții își vor da seama lucrul acesta. La urmă cumpărătorii isi vor schimba și ei strategia.
Oricum ar fi, nu oferiți niciodată mai mult de o steluță unui produs dacă vreți ca și ceilalți să se poată bucura de preturi bune. Eu întotdeauna scriu în comentariu data cumpărării și prețul plătit pentru ca să se vadă dacă există o diferență după aceea.
Spor la preturi bune!

| xerxes1 a răspuns:

Exista si reduceri adevarate.De fapt acela este pretul corect de vanzare.
Eu urmaresc anumite produse si cand apar reducerile le cumpar.

| P3d1a a răspuns:

Chestia cu dublatul preturilor si apoit reducerea lor e ceva ce se face in toate colturile lumii. Am locuit in UK 2 ani si chestia asta era ceva comun.

Singurele reduceri pe bune pe care o sa le gasesti sunt pentru lucruri complet inutile de care nu are nevoie nimeni si nu se pot vinde la timp.

Totusi, de sarbatori exista reduceri de la companiile mari, dar nu doar de black friday, ci pe intreaga luna Noiembrie si Decembrie.

Imi vine foarte greu sa cred ca acel coleg al tau a platit 99 de lei, adica 25 de euro pentru un PS4. Cel mai probabil a platit CU 99 DE LEI MAI PUTIN decat pretul original. PS4 mi-am cumparat eu acum 2 ani, cand erau reduceri de sarbatori, cu 250 euro. Nici la second hand nu gasesti cu sub 175 euro astazi.