| AndreiIO a întrebat:

Salut, sunt din MD, noi aici nu prea le avem cu Black Friday, si as avea o intrebare, reducerele pe amazon .co.uk sau.de, de black friday, se fac doar la unele chestii sau sunt reduceri la tot fiecare cu procentajul sau?

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Fiecare magazin isi face reduceri la produsele sale, la care vrea si in proportia pe care o doreste. De aceea vei gasi pe un produs 35% si pe altul 70% reducere. Aceleasi produse le vei gasi in alt magazin la preturi mai mici, egale sau chiar mai mari si chiar intregi. In Romania unle magazine practica un sport ciudat. Daca un produs costa 100 lei cu o luna inainte de reducere il fac 110 lei ci cand vine reducerea il aduc inapoi la 100 lei sau chiar (in cel mai bun caz) la 99 lei. Asta nu se intampla in occident. Culmea este ca si firmele straine practica asta la noi.

| HRemus a răspuns (pentru Salontanul):

Asta se intampla peste tot, nu doar la noi. Conform legii in Romania nu ai voie sa schimbi pretul mai mult de 1 ora la 3 luni. Dar exista "artificiul" de pret standard, ex:400 lei si reducerea acordata pana acum 1 luna a fost de 100 lei. Au revenit la pretul standard, dupa care de black friday aplica reducerea de 100 de lei sau mai mare din nou.
Si da, in ciuda a ceea ce spune lumea in general, exista si reduceri reale. Dar de multe ori reducerile sunt undeva la maxim 10-20% REAL. Mai mult nu se poate, pentru ca trebuie sa traiasca si comerciantii din ceva.

| Salontanul a răspuns (pentru HRemus):

Si de ce-mi explici mie? Eu nu te-am intrebat nimic. Mai mult cam acelasi lucru l-am spus si eu cu alte cuvinte.

Întrebări similare