Dupa predarea la posta sau curier rapid acestia sunt raspunzatori de colet, pana ce il predau la destinatar, dupa aceea responsabilitatea devine a destinatarului.
Deci,prin posta nu poate trimite din strainatate pentru ca e Posta Romana, trimite doar in tara.se pot trimite pachete din strainatate eventual cu firmele mari de curierat, desi nu il poti numi chiar curierat pentru ca nu vine sa iti aduca pachetul acasa, trebuie sa te duci tu la sediu sa il ridici, sau cred ca merge si prin autocarele astea internationale... odata ce a pus pachetul si a semnat cred ca il poate retrage in ziua aia, doar daca nu a fost deja trimis coletul. daca coletul a fost deja dat spre trimitere nu il poate retrage dar este oarecum raspunzatoare de pachet pentru ca in cazul in care tu nu il ridici intr-un termen de n zile este trimis inapoi de unde a venit
Cu Poșta Română poți trimite colete oriunde în lume, iar ei, la rândul lor, vor livra coletele preluate de la serviciile de poștă omoloage ale altor țări.
În funcție de conținutul pachetului, firmele de curierat pot aduce chiar și la domiciliu trimiterea respectivă. Ceea ce și fac, de obicei. Doar Poșta Română te obligă să mergi la ei ca să ridici pachetele.
===
On topic: după trimitere, expeditorul NU mai are niciun „control" asupra pachetului; cel mult îl poate urmări prin AWB să știe starea pe moment a trimiterii, dar nu poate interveni nicicum asupra ei.
Eu ce am spus a fost din propria experienta... legat de posta romana asa mi s-a spus cand am intrebat la ghiseu..si legat de curier, eu cand am primit pachet din strainatate am mers si l-am luat de la sediu, nu a venit nimeni sa imi aduca acasa. poate depinde de firma prin care sunt trimise.