Dacă cunoaște cineva cazul și ma poate ajuta.
Am găsit pe Alibaba niște produse. Și vreau sa comand 4 cutii. Acestea costa 260 dolari+ TVA-ul impus in tara noastră. Dar asta nu ar fi o problema.
Vânzătorul mi-a spus ca îmi poate trimite coletele pe cale maritima, iar de acolo trebuie sa le preiau eu și totodata sa plătesc și TVA-ul. Însă eu nu am cum sa ajung pana in Constanța. Oare dacă fac comanda la mine in oraș, in Brașov, îmi va prelua posta coletul și mi-l va aduce in oraș sau chiar va trebui sa merg eu in port la Constanța sa îmi ridic coletul? Mulțumesc.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Vezi ca ai uitat taman de taxa de import, care-i mai mare ca TVA-ul!
In Romania platesti taxe vamele de import, aferente sumei de 260 dolari si TVA-ul bineinteles.
Indiferent pe ce cale trimite coletele vanzatorul, daca el a platit transportul, chiar daca ajunge in Constanta, iti vor fii trimise de posta romana, in orasul tau, la vama.
In orice caz, te sfatuiesc sa-ti faci socotelile de la inceput, inainte sa comanzi ceva, ca te poate ajunge aproape dublu cu tot cu taxe si TVA.
Înțeleg. Asta e ceva de care nu știam. Poate Cunoști, îmi poți spune te rog orientativ care ar fi taxa vamala la aceste 4 cutii. In fiecare cutie e o bicicleta de 18 kg, iar cutia vine cu dimensiunile de 120*20*70. Sau ma poti îndruma unde ar trebui sa merg ca sa ma interesez exact care ar fi costurile acestora?
Mulțumesc foarte mult!
Nu stiu care mai sunt taxele actuale, dar nu conteaza greutatea ci valoarea totala a marfii.
Cum tu cumperi 4 bucati, este evident ca-i import si atunci taxele sunt mari. La taxele respective se adauga si TVA-ul.
Nu am inteles daca cei $260 sunt cu transport inclus ori ba.
Uite aici explicatiid espre taxele de import: https://ziarmm.ro/......na-non-ue/
In orice caz, $260 sunt cam 1000 lei
TVA-ul la 1000 lei -fiind de 19% este 190 lei
Peste care se aplica si taxa de import, probabil ajungand cu totul la 1500 lei.
Daca tu crezi ca pretul este avantajos, in conditiile in care nu ai garantie, ca nu-ti vei permite sa mai trimiti bicicleta striacat, inapoi in china, atunci fa importul.
Un import este rentabil, doar cand cumperi foarte multa marfa, nu cateva bucati.
Nu ai mentionat nicaieri daca cei $260 contin si transportul sau nu... ca si ala urca pretul produsului.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.142.172.253) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro