| ncllstnn a întrebat:

Salut TPU! Doar ce am făcut o comanda acum cateva zile pe footshop pentru o pereche de adidași.Acum am primit un mesaj de la ei și îmi spun ca perechea de adidași este în tranzit.Din ce știam dacă este în tranzit înseamă ca este deja la curier și nu trebuie sa mai dau bani la vama.Eu știam ca comandasem pe partea României perechea nu în UE.Imi puteți explica mai multe amănunte și cum funcționează, va rog.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci cand primesti colete din afara UE sau USA platesti o oarecare taxa de vamuire in functie de cat costa produsul e un procentaj, dhl are taxa de vamuire, acum depinde de produs si de curier.In tranzit inseamna ca e in curs sa ajunga la tine, de obicei pe mail sau in SMS mentioneaza daca trebuie o taxa de vamuire.
Sper ca te-am ajutat.

2 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Platesti TVA si taxa de vama. Platesti la sosire. Din vara, din iulie s-a introdus TVA-ul la orice suma. Pana atunci nu plateai TVA ce era sub 10 Euro. Deoarece TVA-ul este introdus de Romania il platesti la sosire. Taxa de vanuire se plateste doar pentru ce depasesc 150 Euro.

| sierra1 a răspuns:

"in tranzit" adică e pe drum.
Să nu presupunem și să așteptăm să ajungă, apoi ne spui tu dacă ți-a luat ceva vamaă