| Supremejordannike2004 a întrebat:

Merita sa imi iau de pe Aliexpress Ciocan de lipit cu 3 euro si aparat de masura cu 2 euro?

Imi trebuie la scoala pentru practica.

Răspuns Câştigător
| Evolution a răspuns:

Salut, nu stiu cat de calitative sunt chinezariile alea de acolo, pentru o practica si ceva ocazional merge daca ai timp de asteptat. Eu comand frecvent de acolo si nu mi se par calitative.
Oricum ce se vinde aici 80% e tot made in china si preturi umflate de vreo 3-4 ori mai mult, deci cam tot aia ar fi.
Daca esti pasionat de electronica, investeste intr o statie de lipit si ceva kit de inceput si sa incepi cu proiecte mici.
Daca vrei doar sa folosesti la scoala si sa "scapi" de practica, atunci poti sa iei ceva de pe aliexpress. Din ce stiu ar trebui sa va ofere scoala statii de lipit sau pistoale de lipit si voi sa lipiti, nu sa cumparati voi.
Succes!

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu "merita" in mama ei de limba romana! In alta ordine de idei, da, MERITA sa iei chestii de pe AliExpress, dar nu te du si tu fix la cele mai ieftine.

| anonimg a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu sună deloc rău "merită". Ar trebui introdusă expresia în vocabular. Și o să fie dacă o să o folosim din ce în ce mai mulți. Pentru că este mai la îndemână.

Dacă se cumpără ceva din țări străine și apoi se strică, garanția se face pe propriul buzunar; ori se vor suporta cheltuielile de transport care pot fi mai mari decât garanția. Este vorba și de timp și de bani.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonimg):

Ma refeream la SE MERITA in prima fraza, nu stiu cum naiba a iesit asa.winking P.S. Daca cumperi de pe ali chestii de 4-5 ori mai ieftine ca la noi, nu te astepti la garantie. Iei cate 2 si gata, sa ai de rezerva. Altfel, te inseli. Mi-am luat SSD de pe Amazon UK, eu fiind in Romania, si mi l-au schimbat platind transportul in ambele sensuri.

| anonimg a răspuns:

Haha! Roboțelul TPU nu m-a lăsat să îl scriu și pe "se" de dinaintea lui "merită"?

| Goete a răspuns:

Nu merita. Sa ti le dea profesorul

| Bizon95 a răspuns:

Da
daca nu merg, pierzi 5eu... nu e mare scofala, si dupa aia poti oricand sa cumperi din RO, in Bucuresti sunt mai multe magazine cu din astea pe strada Maica Domnului

chiar sa nu iti sa iti iei si pompa de vid pentru cositorit, mai devreme sau mai tarziu o sa ai nevoie

| DenisStieJuca a răspuns:

Depinde când îți trebuie, dacă comanzi ceva de la aliexpress îți ajunge acasă după 2-3 luni, deci...

Funda