Bună! Pe olx e simplu, vezi anuntul care i ti place, in cazul tău fusta, in anutul respectiv, exista numarul de telefon al celui/celeui care a postat anuntul, ori il suni pe acel numar, ori i trimiti mesaj, dar cel m ai bine sună l s au sună o, si stabilesti detaliile de livrare a produsului. De unde esti?
Coletul il primesti la adresa pusa acolo iar plata se face cash cand vine coletul.
Ok ce trebuie sa faci este sa vezi daca fusta are poza acolo pe olex si ce fel de poza este.Adica e poza facuta de proprietar sau e luata de pe net de undeva.Treb sa stii cine vinde acea fusta. Daca o vinde un nene sau daca o vinde un magazin, o firma ceva. Daca o vinde un magazin trebuie sa aiba si o descriere, adica ce fel de fusta este, marime, material chestii de genul asta. Daca nu are descriere scriele un mesaj si intreabai exact ce vrei sa stii. Daca fusta o vinde un nene atunci trebuie sa posteze o poza sau mai multe cu fusta exact aia ce o vinde nu poze luate aiurea de pe net.Deci daca are poze de pe net de pe la mai stiu eu ce magazine sau siteuri online,la fel dai mesaj sau suna-l ca are acolo telefonul sil poti contacta si sa-i ceri sa faca ceva poze cu fusta care o vinde,dar poze facute de el si sa le vezi. Daca refuza sa faca poze el nu te baga. Daca pina aici totul este bine, adica poze, mesaje, descriere, tu stii sigur ca o vrei si este masura ta cerei LIVRARE CU Confirmare sau ceva e genul asta.Asta inseamna ca tu nu platesti nimic acum, el iti trimite fusta si tu cind vine nenea postas sau aia care o aduc te lasa sa deschzi pachetul in fata lui, cercetezi fusta 5 minute si daca e ce ai vazut in poze si ce era la descrierea pozei atunci platesti lu nenea care a adus-o si aia e tot. Daca in schimb nu e fusta din poze si nici nu corespunde cu descrierea tu o poti refuza.De obicei cei care accepta LIvrarea la modul asta sint seriosi, vind exact ce arata, deci asa e cel mai indicat sa cumperi.Asa pe poze luate de mai stiu unde si pe las ca asta vind si ca e originala sau povesti de genul asta multi au luat si iau teapa.Pe ebay de ex sint reglementate chestii clare si acolo atit vinzatorul cit si cumparatorul nu poate trage tepe.Pe ebay nici o sansa de genul asta.Pe olex insasi sitele asta recomanda daca citesti pe acolo o sa vezi ca spune nu da informatiile tale, nu platit nimic pina cind nu stiu ce si mai ales recomanda Livrare cu confirmare asta fiind singurul lucru care te poate proteja de o eventuala teapa. Daca respectivul vinzator refuza LIVRAREA CU CONFIRMAR atunci nu te baga.Pt ca daca cumpperi fara Livrare cum am zis asta inseamna sa platesti acum, adica online dai banii si urmeaza sa primesti fusta.Nu zic ca nu o sa o primesti dar poate sa nu fie ceea ce tu iti doreai si in cazul asta deja tu ai dat banii, pe ala nu il mai poti gasi sau sa-i ceri banii inapoi pentru ca nu o sa tii mai dea si nici legea nu il poate obliga sa faca asta.Deci pe olex asta este singurul mod sigur de a cumpara ceva si sa fii in siguranta.Bine ca si tu trebuie sa fii parolita,adica ai vazut produsul,este ceea ce vrei,sau asa crezi,produsul este ala descris,marime tot deci vina ala tu deschzi,verifici si dupa sa zici ca stii nu imi mai place.Tu poti sa faci asta dar nu e frumos,nici logic, nicicum, pentru ca omul ala plateste pentru trimis, deci se cere seriozitate din partea ambilor terti ca un site sa devina sigur, serios si de incredere.Cam asa stau lucrurile.Dar sa stii ceva.Nu se compara un lucru vazut pe net cu unul cel vezi in realitate.Dar daca cumva ai posibilitatea sa vezi acel lucru undeva la un cunoscut, la un magazin dar e prea scump si ai gasit tu pe net mai ieftin da asa poti stii sigur ca-ti va place.Dar asa sa nu stii, sa nu fi vzut acel produs sa te uiti la poze pe net si sa spui wow ce misto e il vreau, exista mari sanse cind o sa il ai sa vezi ca nu mai e chiar asa de super cum credeai tu ca e.
anonim_4396 întreabă:
susudhhs întreabă: