| ionut6709 a întrebat:

TPU am intrat acum cateva zile pe Ebay si am vazut ca unele produse difera pretul, adica pretul e asa de mic in cat zici ca nu e real, de exemplu o bricheta electrica care in Romania e aproximativ 50-60 de lei, aici e 6-7 dolari USD adica apr. 25-30 de lei la jumatate de pret.
INTREBARILE SUNT;
-Sunt pe ebay si produse la mana a doua?
- de ce sunt asa de ieftine produsele? Le cumpara de la depozit?
-Imi vor ajunge la posta sau trebuie sa ma duc la vama sau nu stiu unde?
-La posta trebuie sa mai platesc ceva? sau doar cer coletul si plec?
MULTUMES ANTICIPAT!
FIECARE RASPUNS E IMPORTANT!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Dupa cum am spus, daca cumperi mai multe si pachetul ajunge la peste 100 dolari, la vama romaneasca trebuie sa platetsi taxe de import si TVA, in cazul asta, bineinteles ca esti chemat la vama sa platesti si apoi sa-ti ridici pachetul.
Daca este sub $100 atunci pachetul iti vine acasa.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu sunt la mana a doua, sunt direct din china, de la producator.
Ai uitat sa vezi daca au transport adaugat, pentru ca 99% din cele carea sunt doar 6-7 dolari, au transportul de 7-10 dolari sau chiar mai mult.
Eu am intrat chiar acum pe ebay si tot ce am gasit are transport de la 7-8 dolar in sus, pana la 28 dolari. Deci, ce tis epare ieftin?
Ca te ajunge o bricheta intre 15 si 35 de dolari, cu transprot cu tot.
Pachetul trebuie sa-ti vina acasa, doar daca este peste $100 atunci ti-l opresc la posta, pana mergi si platesti taxa de import si TVA-ul aferent cumparaturilor.
In orice caz, observa bine ca majoritatea producatorilor din China NU livreaza in Romania. Deci, vezi ce produs iti alegi si uita-te la shipping.

| ionut6709 explică (pentru Violleta2022):

Da m-am uitat la toate produsele si ele au free shipping, livreaza in Romania, totalul e de 24.84 de dolari, zic ca meita pentru ce produse am luat, bricheta am dat-o ca exemplu. Ma intereseaza daca mai platesc ceva in afara de produse, ca transportul e gratis, si daca imi ajung la posta...

| ionut6709 explică (pentru Violleta2022):

Deci sa inteleg ca vama e gratis pentru aceasta comanda?

| Violleta2022 a răspuns (pentru ionut6709):

In principiu nu trebuie sa platesti nimic, pana in $ 100 nu se platesc taxe si nici TVA

| Violleta2022 a răspuns (pentru ionut6709):

Dupa cum am spus, daca cumperi mai multe si pachetul ajunge la peste 100 dolari, la vama romaneasca trebuie sa platetsi taxe de import si TVA, in cazul asta, bineinteles ca esti chemat la vama sa platesti si apoi sa-ti ridici pachetul.
Daca este sub $100 atunci pachetul iti vine acasa.

| mihai69 a răspuns:

1. da;
2. posibil. Sau sunt contrafăcute;
3. depinde de unde vin (UE sau din afară);
4. idem #3. Dacă vin din UE, nu. Dacă vin din altă parte, depinde de marfă și valoare. Scrie în regulamentul vamal.