Daca nu pune mana vanzatorul, pun clientii mainile. O simpla solutie are fi un cleste de patiserie, si care sa fie folosit doar de catre vanzator:
https://www.horexo.ro/......20-mm1.jpg
Folosirea manusilor este un factor de imprastiere a microbilor, si nicidecum de protectie.
Dar romanii sunt lipsiti de igiena pentru ca membrii guvernului sunt lipsiti ei de igiena. In Europa, Romania este tara codasa in ce priveste igiena. O spun si o repet: mai mult de 50% din romani nu folosesc apa si sapunul dupa ce folosesc toaleta, idiferent ca acestia sunt santieristi sau ca lucreaza la birou; indiferent ca sunt femei sau barbati, copii sau adulti. Deci ce sa mai zic de igiena in timpul sau dupa folosirea banilor.
Pai cumperi paine ambalata, la punga
eu numai paine feliata la punga cumpar
nici nu e recomandat in aceasta pandemie sa cumperi paine de asta "vrac", expusa, care trece din mana in mana
inteleg ca franzela e gustoasa si ieftina dar eu zic ca ce e mai scump e mai bun si mai sigur!
TREBUIE SĂ ÎNȚELEGI CĂ SE MAI ÎNTÂMPLĂ
ainsi tu sistem imunitar
Daca ar trebui sa mananci sobolani si cori crude
Tu ai muri primul
De scarba nu de microbi!
Parerea mea:
Daca ai ști că în nici o fabrică de pâine de pe.planetă nici un muncitor niciodată nu se spală pe. mâini intenționat când iese de la toaletă.
Penteu ca se lipeste făina de mâini.
Eu ajung macar o data la 2 saptamani intr-o fabrica nouă de panificație sau cofetarie sau siningerie sau patiserie
În 50% dintre ele am apă ghiuvetă săpun hârtie higienică la baie
Dar în 50% dintre ele fiecare angajat trebuie sa vina cu hartia lui de acasa.
Asa ca nu iti mai face tu griji ca a pus ala mana de pe bani pe paine
ȘTIU CĂ NU E NORMAL
NU ÎNCURAJEZ AȘA CEVA
Eu sunt si asistent medical am facut scoala am diploma am terminat cu nota 10.
Iti zic asa ce se intampla in realitate de exemplu eram intr-un restaurant pe.la obor.si au facut sarmale cu carne tocata intr-o copaie de baie de spalat copii si dupa asta sau apucat sa faca in aceiasi copaie salata cu ceapa rosii salata verde castraveti ceapa ridichi rosii
Si le-am spus ca nu e bine sa faca asa ceva si mi-s-a spus ca asa fac anticorpi.
In alte restaurante tu crezi ca respecta sa nu iti faca salata pe acelasi fubd
Sau se spala pe.maini de la carne cruda ca sa iti faca tie salata
Sau folosesc alte cutite fata de cutitul cu care i-s-a format deja mana pe care il iubeste si pe care il are deja in mana
Si daca umbla cu carne crezi ca o sa se spele pa.maini ca sa iti puna tie doua chifle in cos sau doar se sterge putin pe o carpa si gata.
SAU LA SUPERMARKET-URI NU PUN PII CU SÂNGE CARE PICURĂ SÂNGELE DIN EI PESTE PUII CARE TOCMAI TREBUIE SĂ ÎI SCOATĂ DE LA ROTISAT
SAU LA UNELE SUPERMARKET-URI CE AU MICI LA INTRARE CREZI CA IAU MICII GATA FACUTI DE PE GRATAR CU ALT CLESTISOR FATA DE CEL CU CARE I-A PUS ACUM 3 SECUNDE PE CEI CRUZI PE GRÂĂTAR
Dar când tr duci sa cumperi o ceafă sau mici sau cârnați nu ții ia de pe grătar cu aceiasi mana cu aceiasi spatula care este deja murdara de carne crudă
Sau la supermarket cand te duci sa cumperi unele.mezeluri nu tile pube direct.pe cantarul sleit cu sange care are sange direct pe cantar si tie iti feliaza sunca presata fara nici o foaie de hartie
De cate ori ti-au facut adta si tu nu ai bagat deseama
De catr ori iti bagă vânzătorii pâinea în aceiași sacoșă cu carnea crudă și cu carnea tocatăSă nuniminspui ca tie nu ti-au infipt painea peste carnea cruda
Majoritatea painilor acum sunt ambalate, rareori mai vezi paine goala pe raft.
In anii 90 si inainte de acesti ani nu existau paini ambalate, vanzatorii nu foloseau niciun fel de protectie, nici macar o banala punga, si asta pentru ca lumea de atunci nu tinea cont de aceste lucruri. Oamenii erau interesati doar sa-si vada painea in traista si s-o aduca cat mai proaspata acasa, fara sa le pese ca vanzatorul a pus mana si pe bani inainte de a le atinge painea lor cu mana goala. Putea sa se duca si la wc si sa iasa de acolo fara sa se spele pe maini si iar sa se apuce sa atinga painile clientilor, ca nu tinea cont nimeni de asta! ))