Problema e ca lumea nu zice nimic
Costurile de productie nu diferă foarte mult între un tricou XS și un tricou XL. Și oricum prețurile de producție reprezintă un procent mic din prețul de vânzare.
Din punctul de vedere al producătorilor și distribuitorilor este mult mai simplu să vândă toate mărimile la același preț, pentru că per total încasările sunt cam aceleași.
Dacă vinzi un tricou L cu 10 lei, un tricou M cu 9 lei și un tricou S cu 8 lei este același lucru cu a le vinde pe toate cu 9 lei, dar mai dificil de contabilizat.
Https://pret-corect.blogspot.com/......me-la.html
Tu ai luat doar 3 marimi dar sunt de la xs la xxxL
si diferenta poate sa fie de peste 50%
Diferenta de pret este suporta de cei care poarta marimi mai mici, ei subventioneaza marimile mari cum ar veni
Eu ți-am explicat care este logica din punctul de vedere al producătorilor/distribuitorilor: Per total încasează aceiași bani (pentru că marimile mari se echilibrează cu mărimile mici), dar cu mai puțin efort contabil.
Iar din punctul de vedere al cumpărătorului, atunci când decizi să-ți cumperi un tricou, îl cumperi pentru că-ți place și prețul ți se pare acceptabil. Ce importanță are pentru tine că tricoul XXL costă la fel de mult ca tricoul XS?
Tu trebuie să te uiți strict la prețul obiectului pe care-l vrei. Dacă prețul e prea mare, nu-l cumperi. Dacă prețul ți se pare corect, îl cumperi. Prețul altor mărimi nu ar trebui să afecteze decizia.
Ti se pare normal ca cel care are 80 de kg sa primeasca un salariu la fel cum primeste cel careare 60 de kg?
Preturile la copii sunt in functie de varsta de multe ori pentru ca se foloseste mai putin material, mana de lucru, spatiu de depozitare difera dar la categoria adulti se opreste pretul in functie de marime, desi poate sa fie haine pentru persoane de 50 kg pana la persoane de 150 kg dar pretul este acelasi.
La nike Air Jordan 1
Dark Marina Blue pentrur copii costa 130$ pentru adulti 170$
ar putea sa fie si niste preturi de mijloc, daca am un numar mai mare de ce sa platesc pretul de 170 cand as putea sa platesc 140$?
Andrewe întreabă: