| LaGGeR1990 a întrebat:

Vrea sa imi construiesc un calculator pe piese. Am doua posibilitati.
1. Cumpar piesele din magazin.
2. Cumpar piesele online.

1. Offline
Plus:La magazin ma duc cumpar piesele daca se strica ceva si e in garantie il duc inapoi.
Minus: Nu ai multe modele din care sa alegi.

2. Online
Plus: Ai multe modele din care sa alegi.
Minus: Daca se strica o piesa si e in garantie ce faci? O trimiti inapoi prin posta si ti-o schimba? Ti-o mai schimba? Cum se procedeaza?

5 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Online breh. De exemplu, am luat un hard de la MediaDot. Scula de bascula, editie Enterprise cu 5 ani garantie. Mi-a crapat dupa 3 ore de functionare. Numai bine ca factura o pusesem atit de bine incit o zapacisem. Am vb cu ei, mi-au trimis pe mail factura si certificatul de garantie, dupa care am impachetat frumos obiectul, m-am dus la curierat, l-am trimis inapoi (pe banii lor), am asteptat vreo saptamana, s-a constatat ca era mort, nu era vina mea, toate bune, doar ca nu mai era modelul respectiv pe stoc, asa ca mi-au returnat banii, am luat un altul mai ieftin, iar diferenta mi-au returnat-o.

| Oana92 a răspuns:

Exista magazine online. Procedura e aceiasi, discuti cu ei, le spui problema, le trimiti produsul(recomand prin curier si cu specificatia ''fragil'') ei o inlocuiesc/repara in functie de situatie. In mod normal in magazinele online preturile sunt mai mici (nu se plateste chirie pe magazin, angajati, etc). Atentie! Cumpara de la magazine, nu de la persoane fizice!

| Dugalle a răspuns:

Cel mai bine online pentru ca ai o gama net superioara fata de cea offline.

Daca ti se strica ii suni pe aia de la garantie si o sa o trimiti la ei. Daca poate fi reparata, ti-o repara si ti-o trimit inapoi facuta iar daca nu, aceeasi pieasa noua sau banii inapoi, asta e la alegerea ta.

Răspuns utilizator avertizat
| LaGGeR1990 explică:

Cum e mai bine sa cumperi online sau de la magazin?