| Era256 a întrebat:

Am șanse să dau in judecată un site care mi-a furat banii din cont, i-am dat datele din card sub pretextul că ei îmi vor spune ce sumă de bani am pe card

7 răspunsuri:
| Stropdeploaie a răspuns:

Mai bine mergi la politie!
Dar ce date le ai dat?
Si scuza ma dar cati ani ai? Parca ai fii un copil de 10 13 ani!

| P3d1a a răspuns:

Asta se numeste selectie naturala, omenirea evolueaza, ce putem spera in continuare e sa nu afli procesul prin care te poti reproduce.

Siteuri de genu sunt facute de niste baieti si fete care se numesc"INFRACTORI".
Acesti baieti si fete fac siteuri, fura datele cardurilor, si fie le golesc personal, fie verifica cat ai pe card si le vand la un pret 10~20% pe internet. Daca ei obtin datele a multor carduri nu le pot goli pe toate, pentru ca devine suspicios.

Problema e ca acesti baieti si fete stiu ca ei sunt infractori, asa ca ei i-au masuri sa nu poti sa ii gasesti.

E o problema destul de mare ca nu toti oamenii stiu ca pentru a da in judecata pe cineva trebuie sa stii si pe cine dai in judecata, multi se duc si dau in judecata o bucata de aer pentru ca nu se stie cine e in spatele siteurilor, si dupa ani buni de procese castiga, numai sa afle ca acea bucata de aer nu le poate da bani pentru ca e o bucata de aer.

Asadar ce ar trebui sa faci e sa te duci la banca sa vezi daca te pot ajuta, daca nu, te duci la politie (optional) le explici situatia iar ei o sa deschida un dosar cu acest caz si o sa il arunce la gunoi cand nu te uiti. Apoi te duci acasa si te dai cu capul de pereti pana realizezi sa nu mai iti pui datele pe siteuri care nu sunt de incredere, mai ales cardul.

| anonimg a răspuns:

Nu încurajez cumpărăturile online cu plata cardului.
Banii îi recuperezi dar durează poate chiar și 2-3 ani de judecată. Mergi la poliție și depune plângere.

| darrio2007 a răspuns:

Bravo! Puteai merge la un bancomat sa afli cati bani ai pe card. De-asta fac ăstia chestiile astea. Pentru ca sunt multi fraieri care pun botu.

| Donsavas a răspuns:

Mergi la poliție cu dovezile pe care le ai!

| doctorandus a răspuns:

Hotul cu un pacat, pagubasul cu o mie. Poate websiteul respectiv a fost spart de hackeri. Sau a fost sparta alta companie la care ai platit cu cardul. Sau poate ai keylogger pe computer. Cine stie.

| Ora de net a răspuns:

Buna,

Pentru astfel de situatii trebuie sa apelezi la Politie. Mai mult decat atat, sfatul nostru este sa suni la banca si sa anunti ce s-a intamplat astfel incat sa poata face demersurile necesare ca sa nu ti se mai retraga bani din cont.