Asa mai fac majoritatea aplicatiilor, in cazul reclamelor sa zicem sa u a diferitelor notificari, aceasta sa poata sa fie afisata... mai peste tot.
Plus ca este vorba de o aplicatie Cleaner, aceata ar trebui sa aiba acces la memoria cache pentru fiecare astfel de aplicatie/categorie.
Aplicațiile instalate în telefon se pot actualiza singure; adică se conectează singure la internet dacă nu intri la setările ca să oprești acest lucru.
Cam același lucru fac și virușii: intră unul singur și după aceea își aduce tot neamul. Doar că aici este vorba de reclame.
Pentru mine reclamele sunt cerșetorie: "Hai cumpără-ma și pe mine!"; "Hai, instalează-mă și pe mine!"; "Hai, vizitează-mă și pe mine!"
De asemenea orice program de scanare/securitate are acces la absolut toate aplicațiile instalate în telefon: atât aplicațiile vizibile, cât și cele nevăzute din sistem. Și orice telefon cu Android are incorporat un astfel de program de securitate/scanare.
Aplicațiile care îți blochează apelurile cer și ele permisiune completă; la fel și cele de înregistrare apelurilor audio și/sau video.
Orice instalezi în telefon trebuie ca măcar să treacă prin protecția/scanarea celor de la Google.
Este un program de tip SPAM pentru Android, şi se răspândeşte prin pop-up-urile cu reclame ale aplicaţiilor gratuite. Bine că nu ai instalat-o, dar chiar dacă o scăpai în telefon, în afară de a-ţi copia agenda şi de a îţi încetini viteza telefonului, nu cred că s-ar fi întâmplat mare lucru. Cu siguranţă că ar fi fost un portal prin care ţi se introduceau în telefon alte programe chiar mai rele.