| DryIce a întrebat:

Exista vreo protectie completa contra snifingului wifi (furtului de informatie)? Sunt curios, desi eu cred ca nu, dar poate stie cineva mai bine. E o intrebare buna zilelor noastre (toti au routere wifi) pentru ca oricine poate face snifing daca vede 2 ore de tutoriale "how to". Eu stiu o singura metoda, protect router pw with all costs, dar mai exista alta daca sa zicem cineva a spart parola la router si e in retea?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Alege cifrare WPA2-AES (fara TKIP), parola de cel putin 30 de caractere, dezactiveaza WPS.

| DryIce explică (pentru doctorandus):

160 bit (30 characters) spargi cu o ferma in 7 zile, hai max 1 luna xD banuiesc ca sti ca intrebarea nu era despre cracking, era mai mult intrebare despre hacking defense. Nimeni nu a zis nimica inca despre identificarea hotilor aflati deja in retea, toti zic de zid (router pw) xD se stie ca un hot daca vrea sa intre nici un zid nu il tine departe xD dar si daca a intrat sunt metode de detectare (e cam 50%50% faza asta). Oricum faza e ca nu te poti proteja de wifi intruder. Pe fir parca e mai sigura treaba, sau nu? macar pe fir nu exista retea asa vasta. xD hai ca iti dau tie best answer oricum nu se va raspunde corect la intrebarea asta ca nu exista protectie 100% aniways. xD se zice ca si 256bit lenght poate fi spart. Acu scot americanii quantum cpu, how u protect from that? xD interestingg.

| DryIce explică (pentru DryIce):

Bine da sa inchiriezi o ferma cpu pentru 7 zile costa cca 168 mii euro sad sigur nu face nimeni asta... oricum ca idee macar ca se poate in teorie xD

| doctorandus a răspuns (pentru DryIce):

He, he, daca folosesti doar cele 26 de litere, ai (26^30)/(26^16)=26^14, vezi cat timp necesita asta pe http://www.wolframalpha.com/input/?i=26%5E14*1hour

| DryIce explică (pentru doctorandus):

Bine tot ce depaseste 30 caractere nu se mai poate cu normal cpu's. Se zice ca de aici numai pe quantum cpu se mai poate si alea cand vor fi avansate ca acum sunt la inceput. Sau sunt supraestimate si alea? se zice cand apare quantum cpu nu mai exista parole ca pe toate le sparge in cateva secunde, asa zic unii. "daca folosesti doar cele 26 de litere, ai (26^30)/(26^16)=26^14" asta pe ferma cpu sau un singur pc obisnuit?

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Si ce-ti face daca se conecteaza la reteaua ta? iti fura pc-ul?

| DryIce explică (pentru darrio2007):

Probabil nu sti ce inseamna cookie stealing. xD instant poza cu webcamu, si multe se pot face. Dar nu te poti proteja de asta.

| Ora de net a răspuns:

Buna Drylce,

Pentru ca datele tale sa fie in siguranta iti recomandam sa ai WiFi-ul parolat si sa eviti sa te conectezi pe retele straine care nu sunt protejate.

De asemenea, iti recomandam sa setezi o parola cat mai strong - ai cateva recomandari aici http://oradenet.salvaticopiii.ro/......eni-contul si o schimbi pe aceasta in mod regulat.

| DryIce explică:

Bine stiu ca se pune o parola grea de macar 128 bit encryption (21 caractere) si nu o sparge nimeni (de pe 1 singur pc). Cu o ferma de cpu/gpu treaba sta altfel http://www.dailymail.co.uk/......-hour.html bine dar o ferma cpu costa si 10 milioane euro si la banii astia nici nu e mare ferma, daca consideram un supercomputer la 3 mii euro (supercomputer-computer doar cu cpu oc tare si racire foarte buna, se gasesc de cumparat si in Europa). Se pare ca exista ferme de cpu de inchiriat online, cica 1000 euro pe ora parca daca tin bine minte am citit undeva. Extragi un handshake la wifi si cracuiesti cu o ferma online. Se pare ca are acces la ele si general public. Oricum cine face asta trebuie sa aiba buget serios si sa merite nu faci asta la orice ordinary person numai ca sa ii furi facebook account. xD dar faza cu schimbare parola la un anumit interval de timp schimba radical situatia. Interesant oricum (intrebarea asta era ca si fapt divers, invatam mai multe despre it) xD Multumesc de raspuns Ora de Net

| DryIce explică (pentru DryIce):

Si fermele de cpu online cine le detine nu vede ca s-a trimis un handshake inspre a fi spart? poate trace-ui sursa cine a trimis. Asta iar ridica semn intrebare. Oricum.