Dependentii de social media au acelasi comportament cu dependentii de droguri.
http://www.bloomberg.com/......-addiction
http://www.independent.co.uk/......19831.html
Bună!
Rețelele sociale au atât avantaje, cât și dezavantaje și ține de noi cum alegem să le folosim. Ele nu au fost inventate pentru a ne controla, iar felul în care ele funcționează este un simplu model de bussiness. Ține minte! Internetul este doar un instrument prin care putem îmbunătății și ușura viața dacă îl folosim corect.
1. Depinde cum o iei. In mare parte negativ, deoarece multi nu prea stiu sa-si dozeze accesul. Apare invidia si chiar poate sa-ti scada stima de sine din pricina comparatiilor cu imaginea lor virtuala.
2. Tipii s-au gandit cam asa, (the globe.com de exemplu). "Oamenii sunt fiinte sociale, le place sa se laude, sa vorbeasca, sa afle ce fac prietenii, rudele etc. Hmm, nu ar fi o metoda de a obtine bani din asta?" sau ceva asemanator. Acum ca are alte intrebuintari este una, dar acestea sunt bazele ideii.
3. Nu am inteles a 3-a intrebare.
Efect negativ. Acum, prostul satului se poate exprima liber in fata multor oameni, raspandindu-si astfel "intelepciunea". In plus, retelele de socializare sunt locul perfect pentru ONG-uri precum lgbt de a face propaganda si de a-i prosti pe cei mai "dezorientati".
Inventate au fost pentru a se castiga din ele. Ca in zilele noastre banul conduce lumea, nu mai e un secret. Posibilitatea asta nu este exclusa. Eu cred ca asupra oamenilor au atat influenta pozitiva, cat si negativa. Pozitiva de exemplu, pentru ca sunt ca un pod de legatura intre oameni de la atatea colturi ale lumii, la indemana oricui, negativa pentru ca da, ne punem intr-o masura mai mare sau mai mica, constient sau inconstient viata pe tava. Cat despre amprentele digitale, sunt foarte usor de falsificat. Nu trebuie sa fii profesionist, nu trebuie sa fii foarte destept sa faci asta. E cel mai nesigur mod de a-ti proteja datele, banii etc.si din pacate azi o metoda tot mai populara. Am vazut un reportaj foarte interesant despre asta de la Galileo, doar ca e in limba germana, nu stiu daca te-ar interesa neaparat.
Pionii oamenilor "mai mari" suntem oricum si nu neaparat doar din punctul asta de vedere, ca suntem activi pe retelele de socializare. Crede-ma... Daca privesti adanc in detalii o sa imi dai dreptate.
O seara faina!
Bună! Rețele de socializare au mai mult un efect negativ decât pozitiv
Pe la începutul anilor 2007 retele de socializare erau folosite doar sa vorbesti cu familie plecate în alte tari sau cu prieteni din viata reala, îți puneai poze din când în când ca nu toata lumea avea camera de fotografiat sau telefon cu cameră. Acum stie toată lumea ca faci, pe Fb pe instragram, snapchat etc. Adolescentele își fac poze cât mai provocatoare cu gândul de a strânge multe like-uri pe Fb si vorbesc cu străinii din alte tari, ceea ce este un efect negativ, până si parinti copiilor, bunici, au devenit obsedati de mediul digital.
Tehnologia e buna. Dar depinde de fiecare cum o foloseste si in ce scopuri. Poti face si bine si rau prin tehnologie. Alegerea e a ta.
Pai e cam logica treaba nu? Au toate datele tale, nume, zi de nastere, email, poze, etc... "Ei" creaza niste profile psihologice cu ajutorul tuturor informatilor furnizate de tine, despre tine online! Long story short, nu exista privacy pe net, retelele de socializare sunt create pentru a obtine informatii despre utilizatori lor si pentru "socializare", dar per total ne asumam asta.
abby111 întreabă: