E foarte frecventa teapa asta. Sunt o grămadă pe Facebook, prin grupuri, dacă cauți.
Teapa clara.
Poti avea in cont orice suma (sau chiar sa ai sold negativ) pentru a se putea face transfer de bani in contul tau.
Pentru transfer este suficient sa dai contul tau IBAN.
Daca persoana respectiva are si alte pretentii, atunci se recomanda sa sesizezi imediat banca ta, respectiv politia!
Daca vrei sa-ti vinzi ceva, cel mai bine este sa trimiti cu platain ramburs. Astfel ai doar riscul de a suporta transportul marfii (dus-intors).
Acesta spune ca imi trebuie minim 300 de lei pe contul meu
pentru ca el sa imi poata trimite banii,
De aici, cu această pretenție începe țeapa.
Așa că, întrerupe tranzacția cu el.
Administratorii site-ului olx trebuie sa cunoasca conversatia cu acest individ rau intentionat. Scrie-le si lor. Acest individ inselator nu trebuie sa mai existe pe olx. Sa-i blocheze ip-ul si sa nu mai poata intra pe site-ul lor.
Nu folosi cont bancar pe olx.
Cea mai sigura metoda este plata ramburs, unde cumparatorul plateste si transportul, si produsul; si "deschiderea coletului la livrare" daca se cere acest lucru.
E plin de oamemi care se plang te astia cu teapa pe olx, in primur rand iti dai seama si dupa cum vorbesc ca sunt straini si folosesc google translate.