Pentru inselaciune, la suma asta, primesti cred vreo trei ani de inchisoare; si daca e prima data, nefiind cu violenta poti primi cu suspendare, dupa ce returnezi rejudiciul. Tu ce credeai, ca o sa primesti o recompesa, ceva?
Oo, pentru suma asta? Dar aia din Parlament de ce numai fac Nici macar o luna inchisoare? Avand in vedere ca ei inseala cu milioane de euro! Ce-o fi, o fi!
Ei fac business mai, asta nu intelegeti voi... cu contract e complet altceva! Daca semnezi sa ti se ia 1500 ron ti se ia si nu pateste nimic.
Ce inseamna "Cu suspendare"?
La prima fapta, daca nu e faptuita cu violenta, instanta POATE decide sa iti dea cu suspendare, iti suspenda executarea si daca mai faci vreo fapta, executi ambele sentinte, daca nu mai faci, ramai in libertate, NUMAI daca prejudiciul s-a recuperat in totalitate.
Cei care au fost condamnati, pentru abuz in seviciu, mita, ca ei nu au facut inselaciune, au executat pedepse, stii bine. Ti se pare mult trei ani? Nu e mult de loc, e cam putin ca sa descurajeze fapta.
E o femeie care a dat teapa de sute de mii de lei. Mintea ca are afacere cu lucruri pentru copii, spunea ca aduce produse foarte ieftine. Astfel mii de oameni creduli i-au umplut contul cu sume foarte mari. Au depus multi plangere. Politia a audiat-o si cam atat. Acum e bine mersi.
In Romania nu faci inchisoare pentru 1500 lei dar sa dai teapa inseamna sa furi bani munciti de altul si asta fac oamenii de cea mai joasa speta...
Ideea e ca eu am cerut 50 ron, iar omul ala mi-a transferat 1500. Si eu in perioada aia aveam nevoie mare de bani, mi-e frica sa nu fac inchisoare
Inchisoare nu faci dar daca face plangere e posibil sa te caute politia si o sa te cam faci de ras. In plus cred ca o sa ai probleme sau ceva la angajare pentru ca ramane in cazier daca nu ma insel...
Daca se face plangere, trebuie rezolvata. Care e rezolvarea, ca il cauta politia? De ce sa il mai caute, daca il lasa in pace? Si banii aluia cum raman? Exista probe, transferul bancar, si se face dosar penal, altfel nu se justifica nici munca politiei, ca nu raman urme ale muncii lor in acte. Si la suma asta furata, trei ani de inchisoare, asa ramane in cazier, caci in cazier raman numai condamnarile.
Și dacă ii da închisoare ii da cu suspendare.
Astfel de cazuri de Tepe pe net sunt foarte foarte frecvente, politia deja nu prea se mai baga, nici tipei aleia de care vorbeam mai sus nu i-au făcut nimic deși a avut multe plângeri și a strâns sute de mii de lei in cont. Nu mai știu cum o chema dar caută pe google "afacerea pampers" sau ceva de genul.
Nu conteaza cat sunt de frecvente. Procesele dureaza un timp. Ce notiune e aia ''politia nu se baga''? Ce, politia lucreaza din bunavointa? Ei trebuie sa ia masurile legale, sa iti raspunda plangerii in termen de 30 de zile. Poti face plangere la procuratura. Iar pedeapsa cu suspendare este ceva foarte serios, cand mai faci o fapta, executi ambele pedepse.
Unde nu i-au facut nimic, ma? Initiatoarea e fugita, sute de intermediare vor plati prejudiciul de 1, 5 milioane euro si sa vedem, desi sunt si ele victime, poate vor face si inchisoare. Iar initiatoarea, cu atat mai mult. Cand fapta e usor de probat, cum poti crede ca scapi de o fapta penala?
Sunt niste grupuri pe Facebook unde se posteaza vanzatorii si cumparatorii tepari. Citeste cateva postari din grupurile alea (grupurile mai mari cu peste 100.000 membri), oamenii fac plangeri la politie iar sumele sunt marisoare si raman doar cu postarile. Stiu ca asta e treaba politiei, dar nu isi fac mereu treaba. De fapt nu se rezolva nimic in 90% din cazuri.
Normal ca baiatul asta de a pus intrebarea nu o sa scape de politie dar nu o sa fie prea "sifonat". Totusi sa se gandeasca bine, roata se intoarce intotdeauna.
Bună,
Mai multe informații despre infracțiunea de înșelăciune găsești aici https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-244 Practic, dacă ești dovedit vinovat, ai putea ispăși o pedeapsă de 6 luni până la 3 ani de închisoare. Pe de altă parte însă, împăcarea cu persoana respectivă înlătură răspunderea penală - acest lucru înseamnă că tu returnezi banii și persoana își retrage plângerea. Toate acestea trebuie făcute însă în fața unui avocat iar sfatul nostru este să angajezi unul în cazul în care primești citație de la Poliție.