anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este posibil ca cineva să intre în telefonul tău prin aplicatiile descarcate de pe magazinPlay? Fie un antivirus, fie un callrecorder, fie un program de optimizate a telefonului să curețe anumite fisiere etc.

Răspuns Câştigător
| PainTech a răspuns:

In general aplicațiile de pe magazin play sunt verificate, mai ales cele populare.

Pe Android nu ai nevoie de programe de optimizare, și nici de antivirus.

Tot ce trebuie sa faci e sa te ferești de siteurile dubioase, sa ai grija la ce descarci și să ai totul actualizat.

Dar da, e teoretic posibil ca dispozitivul tău să se infecteze cu un rat (remote access trojan) daca nu ai grijă la ce descarci.

| Legion7X a răspuns (pentru PainTech):

Daca ar fi un trojan remote access, un antivirus nu l-ar putea detecta ca fiind ceva dubios?

| PainTech a răspuns (pentru Legion7X):

Daca ar fi un antivirus serios, dar nu prea am vazut asa ceva pe Android.

| PainTech a răspuns (pentru doctorandus):

Stiu ca au fost aplicatii virusate pe magazin play.
Dar alea au fost aplicatii indie, mici.

Nu au fost probleme cu aplicatii serioase precum Facebook, Instagram, Discord, etc. descarcate de pe Magazin Play (nu descarcate de prin alta parte).

Dupa cum am zis in raspuns trebuie sa fi atent la ce descarci.

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Da, se poate, Google a gasit de n-spe ori aplicatii care de fapt sunt malware.

| Sonia822 a răspuns:

Da, scrie clar si in conditii cand instalezi aplicatia, si apesti inainte pe ok. Au acces la microfon, sms, camera, la absolut orice. Dar trebuie sa ai acolo niste informatii guvernamentale, de interes, nu asheaa... Altfel, iti mai stie cineva parola, vezi daca ai ecranul murdar si se vede unde dai cu degetul

| Balalau95 a răspuns:

De putut se poate, cu toate verificarile, eu m-am trezit cu reclame TOT TIMPUL (si cand era telefonul inchis) si am avut noroc, ca am reusit sa gasesc aplicatia care, culmea, a venit preinstalata cu telefonul, de la galaxy store angry

iar aplicatiile NU pot fi verificate decat pana la un punct, se poate face o aplicatie care nu are nimic naspa in ea, trece de verificari, si cand ajunge in telefon, isi downloadeaza virusul din alta parte, nu din magazin play