Buna, Vali,
Daca doresti poti merge sa depui o plangere la Politie, dar daca nu a existat un prejudiciu mare (ex. bani) cel mai probabil el nu va primi o pedeapsa aspra.
Pe viitor, te sfatuim sa iti securizezi conturile (adresa de email, conturile pe retele sociale) setandu-ti o intrebare de siguranta, un email alternativ sau numarul de telefon. Astfel, le vei putea recupera in cazul in care acestea au fost compromise.
Dar tu cum le stii pe ale lui? In acelasi mod cum a facut-o el? Stai cuminte.
Poti face plangere la Politie, dar daca n-ai avut paguba de mii de RON, Politia nu va face nimic cu plangerea.
Ba mai mult...
Avand in vedere ca ai informatiile de recuperare ale contului, date de cel care l-a furat, se pare ca, din punct de vedere legal, te faci vinovat de aceeasi infractiune (pentru ca nu cred ca ai obtinut aceste date intreband frumos).
Asa ca, eu as sta cuminte-n banca mea.
De fapt, nu: daca nu a spart calculatorul altuia pentru a-si recupera contul n-a comis nimic ilegal. Faptul ca ala si-a completat datele proprii in contul lui: finders, keepers.
Sincer, tu cum crezi ca prietenul lui a facut rost de datele de recuperare ale contului? Mai ales ca este un cont Google...
Nu cred nimic: n-a spus cum a facut rost de ele.