| Nustiudartrebuiesapunintrebari a întrebat:

Salut TPU! Cred ca aceasta are sa fie o intrebare mai grea, dar doresc sa aflu cateva chestii. De un an, un baiat, Gigel am sa-i spun (desi asta nu-i numele lui) ma tot urmareste pe diverse platforme de social media, de exemplu: Discord, Instagram, Facebook, YouTube (poate ca YT nu e, dar am sa-l pun in caz de orice). Acesta detine informatii private despre mine (luate din neatentia mea evident) si cu aceste informatii isi creaza conturi cu numele meu. Nu numai eu sunt victima, mai sunt cateva care sunt victime acestui Gigel si evident ca tot aceleasi lucruri face cu ei (si luam in considerare ca el este major si victimile lui minore, nu toate, dar majoritatea). El are ceva special cu mine si in fiecare zi apare cu cate un cont fake. El ca sa batjocoreasca niste persoane trimite nude-urile lor pe diferite grupuri si a ajuns sa le posteze pe YouTube (din fericire nu sunt victima aici). Pe langa astea, mai ameninta si cu moartea, ma ameninta ca ma omoara in niste moduri extrem de macabre. Nu o face de fata de mine, se duce si la persoane necunoscute. Ati putea spune ca-l pot bloca, ceea ce evident am si facut, dar tot aparea si nu inceteaza oricat as incerca, i-am zis sa inceteze ca e patetic dar degeaba. Si eu detin informatii despre el si am fost baiat si nu am facut leak la ele. Ma gandeam sa-l dau la politie, dar aici e marea dilema, ei vor rezolva?

Astept sfaturile voua in privinta acestei probleme, va rog frumos sa ma ajutati ca am ajuns in punctul in care chiar nu mai stiu ce sa fac si vreau sa fiu lasat in pace, nu numai eu, cat si prietenii mei!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Daca aveai conturile pe privat nu aveai cums a primesti nimic de la nimeni, care nu-ti sunt prieteni deja acceptati in lista ta de prieteni.
Mai exista o posibilitate, pe privat poti primi mesaje de la prietenii prietenilor tai si daca unul din prietenii tai din lispa il are pe acesat sau este chiar unul din prietenii tai, cel care-si bate joc de tine, atunci se explica cum de au acces la conturile atle si cum iti trimit mesaje.

Printeaza tot ce ai incriminator si amenintator si mergi la Politie sa faci sesizare.

33 răspunsuri:
| Nustiudartrebuiesapunintrebari explică (pentru NonZarek):

Faza este ca el sta la vreo 300-400 km de mine si eu cum de sunt inca minor, nu am masina si nu pot sa ma duc la el

| Emma30555 a răspuns:

Ai incredere in politie, ei se vor ocupa de caz, poate și el se va speria si va înceta cu aceste lucruri, dar e un pas pe care trebuie să îl faci

| Nustiudartrebuiesapunintrebari explică (pentru Emma30555):

Am sa incerc, avand in vedere ca altceva nu am ce sa fac