Fisierele executabile se verifica prin scanarea zonelor vulnerabile, comparandu-le ce amprentele "virusilor" din baza de date de identificare.
Daca o amprenta se gaseste in fisier, atunci este declarat "infectat" si se indica denumirea virusului a carui amprenta a fost identificat.
Fisierele (.dll) contin sub-rutine executabile, ca urmare si acele fisiere pot fi infectate.
Fisierele dll nu sunt fisiere direct-executabile, ci librarii de subrutine standarizate, care se apeleaza din fisiere executabile (.exe).
In afara de un editor hex nu prea ai cum sa distingi nimic din ele, iar pentru apelarea unei subrutine trebuie sa cunosti exact si adresa binara /hex a inceputului si sfarsitului rutinei.
Malware-uri se pot "planta" in interiorul dll-urilor asemanator virusilor ".exe": prin atasarea la sfarsitul fisierului a secventei binare a virusului. La inceput (in header) se indica inceputul acelei secvente, executarea virusului se va face in momentul pornirii executarii fisierului. Dupa executarea partii de virus atasate la sfarsitul fisierului, comanda se da inapoi la fisierul original, indicand ca punct de continuare adresa originala de executare (de dupa header).
Bună!
Dacă ești interesat te acest subiect, sfatul nostru este să consulți aceste sugetii https://digitaldefynd.com/......-tutorial/