Dupa 5 minute de la masa, arzi ceea ce ai mancat la masa precedenta.
Stomacului ii ia intre 30 minute si 2 ore sa digere alimentele si sa furnizeze corpului energie. Principala sursa de energie o constituie carbohidratii, proteinele constituind baza energetica doar in lipsa primilor. Si mai sunt si grasimile, care pot furniza energie.
Aa.
Eu la ora 18:00 mananc o friptura de 200 grame, apoi la ora 20:00 mananc in jur la 100 g carbo si 30 g pro apoi ma duc la alergat, dupa 5 min.
Deci in timp de alerg ard friptura de 200g nu?
In concluzie ar trebuie ca la ora 18:00 sa mananc carbo iar apoi la 20 proteinele si sa merg la alergat, ca sa nu ard proteine.
Am inteles bine?
La 18:00 de ce nu mananci carbohidrati? La fiecare masa trebuie sa ai si proteine si carbohidrati si de preferabil si grasimi, asta ca sa nu duci lipsa de nutrienti pe intreg parcursul zilei. Corpul n-ar trebui sa astepte sa-i dai, ar trebui sa aiba la dispozitie.
Deci, iti recomand sa adaugi niste cartofi la friptura aia de la 6 (sau paine integrala) si sa mai reduci din portia de cartofi de la 8. Astfel, vei consuma carbohidrati in timpul alergarii, nu proteine.
Imi poti da cateva sfaturi prin care sa nu ard proteinele cand ies la alergat?
acum am intrat in perioada de definire si, din ce stiu, 30 g pro la fiecare masa pentru a nu pierde din masa., dar vreau sa situ mai multe.
Alerg in jura de 30-40 min seara si dimineata.