| aXy99 a întrebat:

A luat cineva creatina? A avut efecte negative? Ati avut probleme cu rinichii sau altceva?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Care muschi? Dupa 1 luna de luat creatina o sa arati LA FEL.

Dupa 3-4 luni = mici diferente
Dupa 1 an = diferente mai bune

"muschi" = dupa 3-4 ani.

1 luna = FIX NIMIC

20 răspunsuri:
| aXy99 explică:

Http://www.topculturism.ro/creatina-efecte-secundare/#.VcqIK8_tmko

Chiar e cum zice aici sau vor doar sa faca reclama?

| aXy99 explică:

Este si normal ca daca iei anumite substante pe termen lung sa ai probleme. Este inevitabil. Probleme de sanatate am mai avut, dar niciodata cu rinichii sau ficatul. Daca iau de exemplu 2-3 saptamani, maxim o luna ce se poate intampla in cel mai rau caz?

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Creatina se ia cel putin 1 an. Chiar 2-3, daca vrei sa ai rezultate.

| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Creatina este o proteina. Din acest motiv dezvolti problemele pe care le ai in cazul de regim high proteic.

Rinichii sunt in general fortati, deoarece corpul lupta mai greu cu proteina. In general este acida. Ceea ce presupune si o pierdere de calciu. Daca o consumi cu lapte... si mai nasol.

E important de vazut de ce origine este. Cea de plante ar fi raul cel mai mic.

Insa nu uita ca creatina nu face doar ea singura chestiile astea. Corpul uman este balansat. In momentul in care iti cresc muschii pe tine precum cancerul... banuiesc ca de undeva taie.

Vine cu un pret. merita?

| IMPLICAT a răspuns:

Daca vrei sa "consumi" asa ceva, prima data trebui sa ai tu un corp sanatos; asta ca sfat in caz de te hotarasti.

Ca si recomandare, nu recomand.

| Cosmin86 a răspuns (pentru IMPLICAT):

De ce sa nu recomanzi? eu consider creatina cel mai bun supliment

| IMPLICAT a răspuns (pentru Cosmin86):

Esti liber sa consideri ce vrei.

| Cosmin86 a răspuns (pentru IMPLICAT):

Tot nu mi-ai argumentat de ce sa nu recomanzi un supliment atat de bun.

| aXy99 explică (pentru Cosmin86):

Dupa o luna de luat creatina, daca fac o pauza de sala, mi se vor "dezumfla" muschii?

Aha, am inteles, dar stiu unele persoane care au luat o luna si se cam observa.

Pentru ca probabil mancau foarte bine.

Mancarea conteaza 90 % in sportul asta, suplimente ( inclusiv creatina ) doar 10 %.

Spre exemplu: cate fripturi mananci pe zi?

O bucata mare de regula zilnic.

"o bucata mare"? si vrei sa pui muschi?

Eu mananc 3-4 fripturi pe zi ( inainte mancam 5-6 ) + 20 de oua / saptamana aproximativ + 2-3 farfurii de cartofi/orez + fructe + multe alte mancaruri.

Cu o singura bucata pe zi, nu pui muschi nici cu 1000 de cutii de creatina, arunci banii.

Invata sa mananci, altfel ramai firav.

Sunt ectomorf, tot nu s-ar cunoaste daca as manca cat spui tu...plus ca NU pot manca atat. Eu zic ca e de ajuns o bucata-doua de friptura pe zi + multe fructe. Zic ca e bine pentru ca NU pot mai mult.

O sa poti treptat din ce in ce mai mult.

Si la sala, cand o sa incepi sa faci exercitii grele ( gen tractiuni la bara cu discuri legate de tine, etc. ) corpul o sa ceara.

http://www.culturism.ro/vedete/plan-alimentar-pentru-masa-musculara.html

Uite acolo un exemplu, vezi la " Plan alimentar pentru zilele de antrenament ". Observi, 6 mese consistente.

Dar tu cum nu esti sportiv profesionist, ar trebui sa ai macar 4 mese consistente, carne + ceva la fiecare masa.

Spre exemplu:

- micul dejun
- masa pre-antrenament ( obligatoriu carne+orez/cartofi )
- masa post-antrenament ( obligatoriu carne+orez/carfofi)
- cina ( carne/peste/lactate + orez/cartofi la primele 2 )

| hgcl a răspuns (pentru Cosmin86):

Corect!

Care muschi? Dupa 1 luna de luat creatina o sa arati LA FEL.

Dupa 3-4 luni = mici diferente
Dupa 1 an = diferente mai bune

"muschi" = dupa 3-4 ani.

1 luna = FIX NIMIC

| alin100 a răspuns:

Nu vei avea nicio problema daca consumi creatina

| Limitlessint a răspuns:

Te rog eu frumos nu-l mai ascultati pe agramatul asta de cosmin ca e mare expert in fitness auzi 5-6 fripturi pe zi; mai ai un pic si ii recomanzi regim in care sa manance din ora in ora; esti tu nutritionist ca sa dai recomandari de astea; mai vii si cu aere de atotstiutor; sper sa te apuci de steroizi cat mai curand poate mori odata; cat despre intrebarea ta nu recomand sa iei nici un supliment pana in varsta de 18-19 ani; lasa corpul sa se dezvolte natural si ia si mananca sanatos. Daca esti ectomor probabil ca incepator nu ai mai mult de 60-63 de kg deci ai avea nevoie de aproximativ 2g proteine per kilogram iar proteinele nu se iau NUMAI din carne. Cat despre creatina poti sa incepi sa iei dupa primele 3-4 luni de sala timp in care sa inveti exercitiile si miscarile executate corext Atata timp cate esti in surplus caloroc si ai 2g proteine per kilogram o sa cresti. Cat despre cosmin inca odata vezi ca mai un poc si-l ajungi pe Arnold de iti permiti sa ii faci pe toti firavi gunoi obosit ce esti.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Limitlessint):

Ce amuzant, ti-ai facut cont doar ca sa-mi dai mie reply laughing))

Copii pampalai si firavi, comenteaza ei despre altii happy

| aXy99 explică (pentru Limitlessint):

Merci de sfaturi, totusi sunt putin mai greu cat ai apreciat tu, am 67 kg. (nu ca ar avea relevanta, am spus sa fie)