O sa ai din parti, nu asa se fac muschi.
Si alimentatia e cea mai importanta, exercitiile daca nu sunt sustinute de o alimentatie corespunzatoare sunt degeaba.
Du-te la sala, acasa pierzi vremea, nu face nimeni muschi cu flotari si abdomene.
Omule am 13 ani... toti mi-or spus ca nu e bine sa fac sala de la varsta asta... spune-mi te rog ce exerctii sa fac pentru piept acas fara greutati.
Flotari normale, pe plan inclinat, flotari diamant
dar mai bine faci inot, iti lucreaza toti muschii.
piept si brate = grupele cocalarilor, daca faci doar piept si brate o sa arati penibil, ca sa arati cu adevarat bine trebuie sa-ti lucrezi TOTI muschii.
Si repet pentru a 5-a oara : exercitii fara alimentatie pentru muschi nu valoreaza DOI BANI, sunt oameni care dupa 4 ani ( da ANI ) de exercitii au ramas niste firavi din cauza ca nu mananca ce trebuie.
Daca nu ai o alimentatie pentru muschi mai bine stai la tv si nu mai faci niciun exercitiu ca oricum pierzi vremea.
Ce alimentatie trebuie sa am?
In cazul tau bogata in proteine si carbohidrati, 5-6 mese pe zi.
proteine = carne, peste, branza, oua, lactate
carbohidrati = orez ( in special orez brun ), cartofi, mazare, paste, paine integrala, etc.
Proteinele sunt cele mai importante, dar fara carbohidrati corpul o sa le descompuna pentru energie in loc sa le foloseasca pentru masa musculara.
Oricum la 13 ani nu prea o sa pui muschi, corpul tau nu produce suficient testosteron si hormon de crestere, cu cat te apropii de 19 ani cu atat pui muschi mai usor si mai eficient.
Salut TPU,
Intr-adevar, nu e bine sa ridici greutati fiindca iti fortezi coloana, daca iti doresti neaparat, incearca cu cele mici de 2-3 kg maxim. Iti recomand exercitiile la bara de tractiuni, mai multe detalii gasesti pe pagina http://www.sportapel.ro/exercitii-la-bara-de-tractiuni-1.Sunt bune pentru fortificarea muschilor superiori. Poti incerca si exercitiile invatate la scoala.
Nu am o bara... zi-mi alt exercitiu.
Pai eu iti zic sa iti cumperi greutati... pentru ca asa nu vei face brate frumoase
asa deci sa incepem: faci exercitii de baza cum ar fi flotarii abdomene etc si asa o sa ai un corp frumos. Funda?
Serios? de cand se fac muschii doar cu exercitii? Si flotari + abdomene nu sunt exercitii de baza sunt pierdere de timp
"s-ar putea"? pai nu esti sigur de propriul tau sfat?