| Alina8564 a întrebat:

Am 14 ani si vreau sa stiu daca pot sa merg la o sala de fitness.Nu am mai fost pana acum la sala si as vrea sa stiu daca or sa fie si alte persoane apropiate de varsta mea? Imi e teama ca o sa fiu singura de varsta mea si o sa ma simt ciudat. Ce sali din sectorul 1 imi recomandati? Multumesc.

5 răspunsuri:
| pure9 a răspuns:

Nu sunt din Bucuresti asa ca nu iti pot recomanda o sala dar te pot ajuta la restul intrebarii. In primul rand la fitness faci muschi. Daca esti slabuta si vrei ca abdomenul tau sa arate bine, sa te tonifiezi etc atunci poti merge la fitness. Am inteles ca daca faci fitness si apoi te lasi si incetezi sa mai faci sport masa musculara se pierde usor si nu o sa arate prea bine. Daca doar vrei sa dai cateva kg jos si sa arati bine(si cu putini muschi) iti recomand sa mergi la aerobic. In prezent frecventez aerobicul si vreau sa iti spun ca ma simt foarte bine. Antrenoarea are un corp super este tonifiata iar muschii nu ii ies in evidenta. Acum tu alegi, mult succes.

| Cosmin86 a răspuns (pentru pure9):

Se pierde usor, dar mult mai usor decat ai pus-o, si o sa arate exact ca la inceput, nu o sa arate mai urat.

Si asta e valabil la orice sport, nu doar la fitness.

Pardon, am vrut sa zic mult mai greu decat se pune, spre ex. ce ai pus intr-un an dai jos in vreo 3, poate chiar mai mult.

| pure9 a răspuns (pentru Cosmin86):

In fine, eu am o prietena care a mers la fitness timp de un an facuse cativa muschi si apoi nu s-a mai dus si nu stiu exact cum sa iti explic dar i s-au lasat muschii si nu se vedea prea bine. Eu doar am spus din auzitewinking

Stiu ca ai spus din auzite, de fapt nu s-au lasat muschii ( decat foarte putin, nesemnificativ ) ci a crescut stratul adipos, ala nu se vedea bine.

Explicatia e simpla : cand facea fitness ea ardea un numar in plus de calorii, sa zicem X calorii in plus arse, cand s-a lasat daca nu a scazut cele X calorii din dieta, ele nemaifiind arse, s-au depus sub forma de strat adipos, si ala nu se vedea bine.