| Luck8383 a întrebat:

Am 15 ani.
Și fac fotbal de vreo 2 luni.
Eu vreau sa devin un fotbalist mare,vreau sa fiu fundaș.
Dar îmi este frica mulți mi-au zis ca nu am timp sa progresez și ma întristez când aud asta.
Chiar vreau, și merg la antrenamente de 4 ori pe săptămână chiar vreau sa reușesc

4 răspunsuri:
| Joklu a răspuns:

Și care e întrebarea?

| Cipi1212 a răspuns:

Poți reuși.

| Violleta2022 a răspuns:

Dar antrenorul tau ce spune?
Ce sanse iti da sa ajungi un fotbalist mare?

| Korkodeln a răspuns:

Ca sa ajungi un fotbalist "mare", de altfel orice fel de atlet profesionist, iti trebuie trei lucruri:

- Conditia fizica.
- Talentul.
- Antrenamentul.

Toate astea sunt ca picioarele unui taburet, degeaba ai talent daca n-ai conditie fizica sau antrenament si tot asa.

- Conditia fizica ti-o evalueaza periodic medicul de medicina sportiva si e foarte importanta, au fost fotbalisti tineri si talentati si cu viitorul in fata care au murit pe teren din cauze de afectiuni nedescoperite la timp.

- Taletul e de la Dumnezeu sau genetic, depinde in ce crezi, daca nu il ai pentru sportul tau, antrenamentul nu are ce imbunatati, dar un antrenor bun te evalueaza imediat si iti spune daca e cazul sa continui.

- Antrenamentul e chestia de baza daca ai cele de mai sus, doar asa poti "iesi in fata", multe sperante ale fotbalului s-au ratat din momentul in care au dat un pic de bani, femeile, masinile si tentatiile i-au distrus si i-au facut sa-si neglijeze antrenamentele, sa fuga din cantonament si tot asa, de aia proprietarii de echipe de fobal si antrenorii sunt foarte stricti cu cei cu adevarat talentati si cu perpective.