| Kleb a întrebat:

Am 15 ani si 9 luni, recent m-am apucat de sala, daca iau 3 grame de creatina monohidrat zilnic pot pati ceva? Mentionez ca sunt perfect sanatos, acum o luna mi-am facut analize de sange si urina si nu am probleme nici cu rinichii.
*P.S: Cineva mi-a zis ca o sa am probleme cu ficatul si richii de la creatina, dar pe net am vazut ca prin studii s-a descoperit ca nu are nici o treaba, este adevarat?

Răspuns Câştigător
| Kevinn2000 a răspuns:

Poți păți și dacă ai peste 18-20 de ani, dapăi la 15-16?
Hai că îți explic eu cum stă treaba, dintre ce știu și eu.
Eu îți dau un sfat încă de acum: arunc-o / vinde-o sau dă-o cuiva de peste 18 de ani spunându-i riscurile acestui supliment.
Riscuri:
1) Poți face o boală la ficat sau la rinichi sau chiar la ambele, chiar dacă ești sănătos ( cazuri destul de rare ).
2) Riști să dai banii degeaba și să nu funcționeze pentru tine acest supliment, eliminând tot ceea ce conține suplimentul prin urină.
3) Este posibil să îți accelereze căderea părului dacă cineva de la tine din familie a chelit, de exemplu tatăl tău.
Dacă ești dispus să riști, doar pentru 15% mai multă energie în timpul antrenamentului, este problema ta. Având în vedere că alimentația contează cel mai mult, nu merită. Acest supliment nu are legătură cu alimentația din câte știu, te ajută doar la antrenament.
Și după cum am mai spus, este posibil să nu te ajute deloc.
Mănâncă mâncare sănătoasă, informează-te despre asta pe internet / dormi 7-9 ore pe zi / antrenează-te corect, cu un instructor dacă ai posibilitatea. Și antrenează-te cu greutăți mici, nu te epuiza prea rău, încă ești mic, zic eu. Dar depinde și de fizicul tău și de genetic totodată.

38 răspunsuri:
| Kevinn2000 a răspuns (pentru Kleb):

20 kg fiecare ganteră. O ganteră se ține într-o mână, iar cealaltă ganteră în cealaltă mână. Nu vorbeam de halteră.
La noi la sală cea mai mare greutate a unei gantere este de 30 kg și este mare.
Nu cred că poți face tu cu 20 kg, poate doar cu haltera de 20.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru Cosmin86):

Posibil să ai dreptate. Eu știam asta parcă de la Alex Stoian sau Andu Preda. Acum nu pot știi 100% sigur dacă sunt adevărate toate informațiile care eu cred că sunt adevărate, dar na, îmi asum.

| Kleb explică (pentru Kevinn2000):

Da haltera cu 20 laughing Cu gantere fac cu 7.5 pe o parte... Eu zic ca e destul de ok, nu?

| Kevinn2000 a răspuns (pentru Kleb):

Da, e ok. Dar nu crește mai mult minim 6 luni dacă ești slab.
Asta e părerea mea, dacă nu vrei să te riști, fă cum zic...
Dacă lucrezi cu greutăți mai mici, o să arăți mai bine la corp, dar cu greutăți mari, vei arăta tot cam la fel, doar că vei avea mai multă putere.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Da si sursa, daca tot zici. Sa vad si eu concret cum zic happy

Te referi la ultimul meu comentariu?
Cred că nu l-ai înțeles. Pune tu pe cineva slab, să zicem eu care am 51 kg să lucrez cu greutăți mari, care să nu-mi permită ridicările executate corect și nici toate repetările ( 12 ) și o să vezi că nu pun pe mine, tot slab voi arăta la corp, am testat asta. Doar mi-a mărit puterea, puteam să ridic mai lejer greutățile mai mici, cu care lucram înainte de exemplu. ( Și nu vorbesc de greutăți prea mari, dar totuși, mai mari ca de obicei. Mă refer la biceps și triceps, doar la asta testasem, dar cred că și la restul grupelor de mușchi este la fel, adică de ce ar fi diferit? ).
Asta am văzut parcă într-un video de al lui Andu Preda. Ori în comentarii, nu mai țin minte exact, că am văzut mai demult. Dacă vrei când am timp o să caut, deși va dura mult să caut prin toate video urile și toate comentariile...
Mie mi s-a părut plauzibil și logic, am testat, am văzut că a funcționat și este cum am auzit / văzut, deci cred. Oricum nu cred că i-am dat un sfat rău de a lucra cu greutăți mici la început, iar apoi să crească treptat, nici tu nu cred că ai făcut referire la asta, în caz că erai doar curios.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Nu, era vorba de comentariul meu la care ai raspuns, cu refacerea glicogenului (cel cu masa dupa antrenament sa fie cat mai apropiata de antrenament).

Doar daca ai timp.

Aaa, asta am văzut într-un video de al lui Alex Stoian mi se pare. ( Sunt cam 95% sigur )
Video-ul este postat cam acum 1 an mi se pare...
Când o să am timp, o să îl caut și îți las link. Nu îți garantez asta, dar sunt aproape sigur, oricum vreau să revăd unele video-uri.