| EdiNuStie a întrebat:

Am 16 ani. Fac sala de un an si sunt partial multumit de rezultate. Eram un slabanog de 60 de kile(1, 83) si acum am 70. Intrebarea mea ar fi daca sa incep sa iau niscavai suplimente(sticlute de aminoacizi, etc)? Vreau sa stiu daca chiar m-ar ajuta in cresterea masei musculare sau dau banii aiurea.
Daca ma ajuta ce suplimente recomandati?

Răspuns Câştigător
| Ciupercovici a răspuns:

Salut!
Iti recomand niste Proteine, Gain Fast de la Universal sau GFX8 de la Pro Nutrition, niste Amino Bcca de la Gaspari, niste vitamine si un Pre Workout inainte pentru energie. Acestea te vor ajuta in cresterea masei musculare dar mai ai nevoie de un regim alimentar, sa dormi cand/cat trebuie si un antrenament bun. Iti recomand un antrenament de maxim 8 seri pe grupa musculara si intre 2 si 7 repetari pentru a putea creste masa musculara, executie corecta asupra exercitiilor, concentrare si un efort fizic de 80%, renunta la cardio si nu sta mai mult de 1 ora 15 min in sala, daca depasesti deja incepi sa faci supra antrenament si sa arzi din muchii, in loc sa creasca ramai la fel sau mai rau vor scade.
Nu dai bani aiurea, faci o investitie in tine... "si daca nu investim in noi atunci in cine?" Sper ca te-am lamurit, daca mai ai indoieli intreaba-ma.
O zi buna!

4 răspunsuri:
| alexxis0712 a răspuns:

Aminoacizii ii folosesti in special cand esti pe definire, tu fiind pe masa ai nevoie de un gainer si prin gainer nu ma refer la toate porcariile colorate cu 1321 etichete pline de zahar gen Total mass, gfx, pro mass, si asa mai departe.Eu ma refer sa-ti cumperi tu concentrat proteic si dextroza sa-ti mixezi in functie de necesarul tau dupa antrenament.Acesta se numeste un gainer curat ca sa zic asa.

Răspuns utilizator avertizat
| Pb1987 a răspuns:

Eu zic ca nu ar fi ok sa incepi de acum cu creatina proteine si alte chestii de genul, dar daca vrei ai putea lua aminoacizii de la scivation, sunt foarte buni te ajuta mult la efort, sintetizeaza proteina din mancare plus alte beneficii.
Aici ai un link de unde poti afla mai multe si sa comanzi daca vrei http://www.megaproteine.ro/Performanta-sportiva/Scivation-Xtend/

| Cosmin86 a răspuns (pentru Pb1987):

Sa nu ia proteine, dar sa ia aminoacizi? pai o proteina e facuta din aminoacizi laughing)