| Kleb a întrebat:

Am 16 ani si vreau sa ma apuc de sala. Daca nu ridic deasupra capului nu o sa am probleme cu cresterea in inaltime, nu? Si e ok daca ar fi sa iau BCAA?

Răspuns Câştigător
| Donsavas a răspuns:

Vorbeste întâi cu un nutritionist si nu lua de capul tau suplimente!

| Kleb explică (pentru Donsavas):

Pai sunt minor, presupun ca nu pot merge de unul singur la nutritionist.

| Donsavas a răspuns (pentru Kleb):

Poti merge si singur.

| Kleb explică (pentru Donsavas):

Ok multumesc

9 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Si daca ridici deasupra capului NU o sa ai probleme cu cresterea in inaltime, antrenamentele NU iti opresc/incetinesc cresterea (la fel cum basketul NU te inalta).

Cresterea in inaltime e determinata genetic, eu la 16 ani faceam genuflexiuni cu 80kg pe umeri si am mai crescut 11cm pana la 1.82.

| Kleb explică (pentru Cosmin86):

Am inteles, multumesc

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns:

E unul dintre cele mai daunatoare si enervante (sincer) mituri, asta cu "oprirea cresterii".
Un coleg de la sala s-a apucat la 15 ani si acum la 19 are 1.90 e ft facut si participa de 2 ani la concursuri.

Din contra, exercitiile de forta te dezvolta si te ajuta sa cresti + mancarea curata si exercitiul pentru muschi si inima te mentine sanatos.

Cel de jos, nu are dreptate. Sporturi ca bascketul de inalta, la fel si volei-ul (tata a avut 1, 85, mama 1, 65 si eu am 1, 92.De unde? Am jucat doar amator baschet in curte, si mai mult m-am limitat la sarit si aruncat, nu sport complet).

Pentru baieti, nu e CU ROST sa faci inainte de 13-14 ani, pentru ca hormonii, testosteronul inca nu e produs si eliminat in sange, hormon care e ESENTIAL pentru cresterea muschiului.
Deci pana ce nu-l produci, n-are rost sa te apuci, dar la 16 ani, deja esti si destul de tarzior tongue.

NU lua suplimente.Toate sunt prostii si chimicale care doar distrug corpul si organismul.
TOT TIMPUL sa faci DOAR TOTAL NATURAL (energie si nutrienti din mancare) si sa te tii de treaba.
Pentru rezultate, multumire, sanatate si fericire, trebuie sa te tii te el, tot restul vietii (cat o sa poti, pana la 50-60 ani), nu faci doar 3-4 luni si te astepta la miracole.
Rezultatele incep sa apara dupa 1 an-1 an jumate si daca te tii bine, dupa 2-3 ani, te dezvolti ft frumos, dar trebuie sa te tii de sportul asta si dupa.

| Kleb explică (pentru GeorGEBlaCKRidER):

Am inteles, multumesc mult de sfaturi :*

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns (pentru Kleb):

Cu tot dragul. Oricandwinking. Poti si sa-mi scrii daca nu mai stii sau intelegi cevawinking. Nu doar despre asta,ci si despre orice altceva.
Fete, motociclete, viata, timp liber, sti si eu tongue... Orice tonguewinking. Placerea mea cea mai mare si "specialitatea" mea e însă reprezentata de fete big grin

| Kleb explică (pentru GeorGEBlaCKRidER):

Accepta-mi cererea, discutam in privat