Incearca sa ai 5 mese. (La scoala poti sa-ti pui ceva de mancare, nu trebuie sa stai 6 ore nemancat :O ). Da, vei pune 8 kg in 10-12 luni, daca te antrenezi si mananci cum trebuie pui chiar mai mult intr-un an (cu grasime cu tot) avand in vedere ca e primul an.
Legat de program, incearca sa nu antrenezi tricepsul de 2 ori pe saptamana, e mai mic pentru ca nu ai facut sport pana acum, dar va creste. In rest, e ok (cred ca antrenezi si abdomenul, nu? Poti sa-l faci in ziua cu pieptul).
Antrenament de 5 zile pe saptamana nu e bun pentru ectomorfi, luni piept marti spate.2 grupe mari si tu nu iei deloc pauza
Mai mult antrenament inseamna mai prost.
La scoala mananci 2 banane 1 iaurt si merge
Nu mai antrena umerii ca intra la piept.ii antrenezi cand o sa ai masa multa, tie iti trebuie cat mai putin antrenament dar intens
Sa mergi pentru biceps+triceps intr o zi la sala te duci degeaba
Nu mai baga prafurile alea in tine ca nu s bune de nimic, mi se pare ca sunt gainere. dupa 2 saptamani o sa ti vina si rau de la ele
Ti se pare ca tu esti Lazar Angelov?
Ala face culturism de ani.
Dar okay fa ce vrei..sa nu vii sa zici peste 1 an ca nu ai pus nimic pe tine
De fapt..in loc sa faci antrenamentul lui Lazar mai bine il faci pe al lui Arnold..stii Arnold a fost mr.Olympia mai multi ani la rand. poate ajungi si tu
Luni facea piept+spate intr o perioada
E ok sa faca 2 grupe musculara una dupa alta (gen luni-piept, marti-spate), doar ca dupa ii trebuie o zi de pauza. De ce zici ca biceps+triceps nu merge sa faci intr-o singura zi?
Btw, sunt destul de ok suplimentele pentru un ectomorf, desi eu as merge pe creatina + hidrolizat/izolat proteic daca as fi in locul lui.
Nu sunt ok suplimentele pentru ca alea sunt gainere...gainerele contin multi carbohidrati si daca ia un shake d ala nu mai mananca 4-5 ore..pentru ca e consistent, am luat si eu si stiu cum sunt gainerele.
Tu esti ectomorf? Eu sunt.De fapt nu sunt ectomorf, cred ca sunt alta treapta de ectomorf.d`ala extrem.
Primeam adesea sfaturi de la antrenori si d`astia cu burta si "5 ani in sala" si mai rau m au incetinit, "antreneaza te 5 zile pe saptamana ca e bine, asa faci muschi"
De asta ii spun, acum face ce vrea
Faceam si eu luni piept marti spate si in 6 luni n am crescut aproape deloc..pana am inceput 3 zile pe saptamana si imediat s au vazut schimbari
Cu creatina sunt de acord, cu gainerele nu
Eu i as fi spus asa:
Luni piept cu biceps
Miercuri picioare
Vineri spate cu triceps
Vrei sa ti spun ce mananca Lazar? Probabil ai si tu o idee ce mananca.
In niciun caz amicul nostru nu are bani de mancarea aia pentru a se recupera, muschii cresc in perioada de PAUZA, daca tu nu iei pauza dupa ce lucrezi o grupa mare cum vrei sa creasca, asa luni piept marti spate intensitate mare obosesti in timp
Exagerezi, poti sa mananci dupa 3 ore linistit dupa ce iei gainer. Oricum, nici eu nu recomand gainere deoarece e mult mai usor sa-ti iei carbohidratii din alimentatie daca stii sa-i alegi pe cei buni, dar daca reuseste sa-si adapteze alimentatia e ok.
Nu, eu sunt mezomorf si pot spune ca am un genetic foarte bun. Poate ca e cam mult 5 zile, dar 4 mi se pare perfect (Nu cred ca e ectomorf extem dupa datele precizate de el). Daca faceai luni piept si marti spate nu inseamna ca asta e motivul pentru care nu ai crescut Probabil a fost alimentatia, odihna, sau programul per total, dar nu 2 grupe mari facute in 2 zile diferite consecutive.
Poate pentru baietii care ti-au recomandat sa te antrenezi de 5 ori/sapt mergea asa, pentru tine nu a mers. Oricum, ma bucur ca ti-ai gasit modul in care reactioneaza corpul tau cel mai bine la antrenamente si alimente.
Probabil a fost alimentatia..am luat gainer lunile alea, 2 shake uri pe zi, o firma cunoscuta si "foarte buna", 5 mese pe zi 8 ore de somn, 1 ora jumate de antrenament, "Nu, eu sunt mezomorf si pot spune ca am un genetic foarte bun." la chestia asta ai raspuns singur, de aia va zic NU dati sfaturi altor tipuri de persoane, mai ales unui ectomorf.
Sa nu mai zic ce am patit cu stomacul de la gainer, probabil stii si tu
Nu rezolvi nimic daca il antrenezi mai des pe saptamana, el are nevoie si de pauza. Ideea e sa mananci mancaruri sanatoase si cat mai bogate in proteine. Eu ti-as recomanda sa faci
Luni: Piept + Triceps
Marti: Spate + Biceps
Miercuri: Zi libera
Joi: Picioare + Abdomen
Vineri: Umeri + Trapez
Eu antrenamentul asta il urmez de multe luni si imi prinde foarte bine.
Salut am cateva tipuri cu care te pot ajuta, care chiar a mers si la mine Tot ce trebuie sa stii e ca organismul tau depinde de al altor persoane, asa ca nu te duce la sala sa il intrebi pe cel mai mare, " bai frate, cum ai crescut asa ". Tu ai nevoie de antrenamente de masa musculara. nu incerca sa te epuizezi facand exercitii in fiecare zi 5 antrenamente pe saptamana sunt suficiente. Incearca sa ai mese in cantitati foarte mici, dar dese. Ceea ce priveste alimentatia, eu zic sa ai mese bogate in proteine. si intre ele sa mananci ceva fructe, legume. Un program bun care m-a ajutat pe mine a fost : Luni - piept, la final pompare de 4 serii cu greutati mici la triceps. Marti - spate si biceps tot 4 serii pompate. miercuri - picioare, joi - pauza. vineri - umeri trapez si sambata - brate abdomene la final de antrenament. cat ceea ce cuprinde cardio, iti pompeaza foarte bine. dar nu cred ca este necesar sa te epuizezi cu asa ceva. sper ca te-am ajutat ( scuze ca nu m-am exprimat mai clar dar am incercat =] )
Cipi1212 întreabă: