| Goldenlevel a întrebat:

Am 17 ani si am 100kg si vreau sa slăbesc dar nu am nicio motivație ce trebuie sa fac... apropo fac sport dar nimic...ce imi propuneți (scuze de categorie)

Răspuns Câştigător
| AlixWeisz a răspuns:

Bună! Am avut și eu aceeași problemă ca și tine (aveam 75kg cu înălțimea 1, 65m, acum însă cântăresc 54 kg), nu aveam motivație iar de fiecare dată când începeam nu aveam motivația necesară pentru a continua. Am decis această problemă foarte simplu, mă uitam de fiecare dată la poze cu fete slabe sau poze gen "înainte și după" Poți să găsești motivația și-n lucruri nesemnificative sau vise personale, adică spre exemplu, eu adoram piercing-ul în buric și am spus că dacă dau jos 20 kg mă duc direct în salon și mi-l fac (e prostesc, știu). Poți ruga spre exemplu un prieten să te ajute (să poți vorbi cu el de fiecare dată când ai nevoie de o doză de motivație sau când simți că nu mai ai forța să continui) sau un părinte (să fugă cu tine sau să-ți prepare mâncare bună dar sănătoasă). În legătură cu sportul, pot să te asigur că-n primul rând totul vine din capul nostru (dacă tu nu crezi că slăbești atunci posibil ca kg să se "blocheze") și cu acest subiect ne întoarcem din nou la motivație. În al doilea rând trebuie să ai grijă că consumi mai puține calorii decât arzi (spre exemplu tu mănânci 1500kcal pe zi —> trebuie să arzi >1500kcal prin sport) plus că trebuie să bei și multă apă. Te-aș sfătui (din moment ce nu știu ce sport faci) să te duci la sală și să combini exercițiile cardio cu alea pentru creșterea masei musculare (din cauza kg în plus pielea își pierde din elasticitate și se "lărgește" iar așa o poți aduce în forma normală) iar pentru a afla ce exact trebuie să faci ți-aș recomanda să te adresezi unui antrenor (nu sunt sigură că așa se spune în română) ca el să te îndrume spre o slăbire eficientă și cel mai important sănătoasă.
Multă baftă și scuze în caz că am făcut greșeli de vocabular sau gramatică!

2 răspunsuri:
| eliancodrut a răspuns:

Foarte putin din alimentele care contin multi carbohidrati: catofi, orez si paste foarte putine. Fara paine. In februarie am avut 4 ani de cand nu mananc paine. Sigur, la inceput e mai greu, dar te inveti. In loc de paine biscuiti de secara, dar grija ca sunt si din cei care nu sunt buni pentru slabit. In rest... si slanina si smantana grasa in cantitati moderate am mancat. Am mancat intotdeauna pe saturate, dar nu pana plesneste burta. Eu am slabit 12 kg pe parcursul a 19 luni. Deci este de durata. Slabirea rapida nu este sanatoasa: iti da permanent o stare de slabiciune.