Întrebare recomandată | Anastasoaie_Alin_1996 a întrebat:

Am 18 ani si vreau sa dau la medicina militara, dar nu sunt bun la saritura in lungime. Profu de sport spunea ca alergatu m-ar ajuta la marirea lungimii sariturii.Alerg 8km fara oprire dar nu pot sa sar mai mult de 2 metri. Imi puteti spune cum pot face sa sar mai mult? Eu cred ca am probleme cu avantul...

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru saritura in lungime este importanta viteza de alergare si nu rezistenta, asa ca pentru aceasta trebuie sa faci exercitii. De asemenea este importanta si tehnica sariturii. Fa antrenamente pentru imbunatatirea acestora si o sa reusesti sarituri mai lungi.

| cristimihailov a răspuns:

Roaga-l pe profesorul tau sa iti studieze un pic modul in care sari.

S-ar putea ca modul in care sari sa fie o problema.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu excelezi la aceasta proba, poti rotunji media la alte probe.De exemplu daca sunt mai multe probe, chiar daca iei o nota mica la lungime, iei una mai mare la rezistenta sau la tractiuni si faci media.Intelegi ce vreau sa spun. Un frate de-al meu, la rezistenta a luat nota mica dar a luat una mare la tractiuni la bara si asa a reusit sa iasa cu medie maricica.

| Okkultist a răspuns:

A vrut si fratemiu prima data sa dea la militara. Se pare ca nu l-au primit ca poarta ochelari laughing Ca sa poti, fa zilnic 100 de sarituri pentru at-i antrena muschii piciaorelor. Alergat bineanteles incearca 10 km. Gandeste-te ca toate probele le dai in aceeiasi zi si pana vine randul la altul tu trebuie deja sa fi pregatit pentru urmatoarea. Ca medic militar zic eu tresa fi si un bun sportiv. As-i spune chiar ca doctori sunt prima dreapta pe piramida, de ei e nevoie oriunde, razboae, spitale, sate, orase, peste tot. Ce sa-ti zic. Alearga 10 km, si fa 100 de sarituri pe loc, sarituri sa fie, cu genunchi la piept 50 si asta e tot, nu e mult, mai lucreaza putin obtional la sport sa fi sigur si cam atat, nu uita sa te relaxezi si sa nu-ti uzezi trupul, templul asta fizic. O saptamana frumoasa sa ai! happy

| Anastasoaie_Alin_1996 explică (pentru Okkultist):

10 km deja ii alerg in 50 de minute happy

| KenTuu a răspuns:

Deci vrei sa-ti maresti detenta. Uite un exercitiu foarte bun(nu e gluma): sari si in timp ce cobori te opresti cam cand ai indoit genunchii cam un sfert. Repeta de mai multe ori, astfel maresti forta musculara a picioarelor si o sa ai o detenta mai buna.

| geo69 a răspuns:

Cea mai buna solutie ar fi sa consulti un antrenor de specialitate si cel mai bine ar fi daca ai vizita un club sportiv.Nu este nici-o rusine si nici nu cred ca te-ar refuza un astfel de profesor, ba mai mult, cred ca s-ar bucura f. mult cand ar afla ca a pus umarul putin la nota buna pe care ai obtine-o.