| ___Cv4W a întrebat:

Am aproape 15 ani sunt destul de dezvoltat,practic fotbal și de curând m-am accidentat la genunchi, in această perioadă am mers la sală, fac de 3 luni și as vrea să știu dacă pot lua creatină, mă afectează cu ceva? Sau dacă o să aibă efecte negative asupra fotbalului

Răspuns Câştigător
| MihaiAlexandru11 a răspuns:

Creatina o sa aibă efecte pozitive asupra fotbalului, deoarece ai mai multa energie, iar muschii dacă vrei sa ii cresti iti recomand sa iei alimentatia din mancare.Nu știu dacă ești pe creștere sau pe definire, ma gândesc ca ești pe creștere dacă ești începător.Ai putea lua ca supliment proteina.Trebuie sa dai ceva mai multe detalii despre greutatea ta.Am luat și eu creatina, pe o perioada scurta, iar antrenamentele erau mai lungi.La tractiuni, eh normal făceam vreo 10, iar de la creatina puteam face vreo 15-20.Rezultatele difera de la persoana la persoana. Spor cu trasul de fiare!

7 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Doamne cati vorbesc pe aici in necunostinta de cauza, poti lua creatina monohidrata fara nici o problema, e cel mai studiat supliment sportiv din toate timpurile, te ajuta cu nivelul zilnic de energie si la efortul intens, nu depasi 3g pe zi.

| Violleta2022 a răspuns:

Sala NU este recomandata copiilor in crestere fiindca le stagneaza cresterea in inaltime, prin inhibarea hormonilor de crestere.
Este recomandat sa mananci sanatos cu de toate, fara sa iei suplimente sau creatina, care iti pot afecta corpul si dezvoltarea, la varsta asta atat de mica si fragila.
Creatina luata dupa ureche in special de copilasi le afectaeza organismul, nu fotbalul, ca nu poate face nimic unei mingi sau unei porti, de metal dar poate face foarte rau unui organism de copil.

| ___Cv4W explică (pentru Violleta2022):

Eu am 1.80 nu știu dacă o să mai cresc, m-am înălțat destul de repede

| MajAlDrq a răspuns:

Nu frate nu lua creatina deoarece zona testiculara iti va exploda si vocea ti se va atrofia. iti recomand in schimb slanina de oaie indesata de 3 ori pe zi in cavitatea anala si penala cu ajutorul unui fier incins

| gabyxgdbgz a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa nu iei creatina mai ales ca ai 15 ani