| DariaZ a întrebat:

Am avut coloana rupta intr-un accident de mașină la T8, T9 și T10. M-am recuperat, accidentul fiind de acum 3 ani. De ceva timp, a început sa ma doară coloana în acel lor în care a fost rupta. Ma gândesc poate e de la statul pe scaun, ținând cont ca lucrez la birou. Gimnastica acasă m-ar ajuta sa scap de acele dureri? Menționez ca mi-am făcut tomograf după un an de la accident și coloana mi s-a sudat, însă am un inel deplasat

3 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Da, exercițiile te ajută.Dar eu zic să mai mergi la un doctor și poate te trimite la recuperări, iar acolo îți vor explica mai bine și ce excepții ți s-ar potrivi.
Problemele la coloană sunt agravate și de frig, greutăți, postură incorectă, iar lucrurile se pot rezolva dar să îți spună cineva exact ce exerciții îți trebuie.

| Violleta2022 a răspuns:

In cazul tau gimnastica este obligatorie pe viata, fiindca ti-a fost coloana afectata si nu ai voie sa stai mai mult de 2 ore pe scaun. Te ridici si faci miscare, fiind obligatoriu pentru sanatatea ta, macar cateva aplecari si rasuciri usoare, intinzandu-ti coloana.

Dimineata devreme ori seara cand ajungi acasa, te apuci si faci exercitii specifice pentru coloana, fiindca nu vrei sa ramai intepenita la o varsta atat de tanara.

| Kufu95 a răspuns:

Da, gimnastica te ajută.