Deci mor pe astia care isi dau cu parerea fara sa aiba habar ce vorbesc. Creatina pe langa faptul ca retina apa in muschi, ajuta la recuperare dupa un antrenament intens. De asemenea creatina mai are un rol. Dupa administrarea creatinei, aceasta trece nealterata in sange prin mucoasa intestinala. Aproape toata cantitatea ingerata va fi incorporata in muschii scheletici, prin intermediul unui mecanism de transport activ, mediat de insulina. Aproximativ 40% exista sub forma de creatina libera, restul fiind legata de fosfat, formand fosfocreatina( sau o mai auzi sub denumirea de creatina fosfat). In acest fel se accelereaza resinteza ATP-ului, astfel efortul muscular intens de scurta durata poate fi sustinut o perioada mai lunga de timp.
Tin sa iti amintesc ca creatina se gaseste si in corpul uman(este sintetizat in ficat, pancreas si rinichi din aminoacizii arginina, metionina si glicina, in cantitate de 1-2 g pe zi). Poate fi gasita si in surse alimentare, cum ar fi carnea de pui, vaca sau peste, in cantitate de aproximativ 4-5 g/kg.
In organismul uman, aproximativ 95% din creatina este depozitata in muschii scheletici.
Asta stiam, raspunde exact la subiect, nu cu citate de pe doctor.info.
Din moment ce am zis ca ajuta la recuperare dupa antrenament si sustine muschii sa lucreze mai eficent si mai mult tu ce zici? Eu cred ca ti-am raspuns. daca vrei uite un video sa vezi cum lucreaza creatina si atunci tragi tu concluzie daca merita sa o iei sau nu
www.youtube.com/watch?v=BR3dDO1Sz0E
Georgianabb întreabă: