Grupele mari (inclusiv pieptul) se lucreaza o data pe saptamana.
Ce spui tu e ok, si profesionistii mai aplica asta, se supraantreneaza intentionat ca urmeaza o perioada de refacere (si eu am fost 5 zile la rand la kickboxing si apoi am "zacut" 2 saptamani), dar trebuie sa ai o oarecare experienta cand faci asta.
Ca sa te "supraantrenezi" intentionat, trebuie sa ai experienta. Cati ani de sala ai? Ai macar 5?
Ok, iti dau programul cu care eu am progresat cel mai mult. La fiecare exercitiu faci 4 serii.
Luni - piept+biceps
Piept: impins orizontal, impins inclinat, fluturari
Biceps: flexii cu bara z, flexii hammer cu gantere
Marti - picipare
Genuflexiuni cu haltera pe uneri, flexii la aparat, extensii la aparat, fandari cu gantere in maini, gambe la aparat
Miercuri - pauza
Joi - spate + abdomen
Spate: tractiuni la bara priza larga, tractiuni cu priza ingusta, ramat cu gantera, indreptari sau hiprrextensii
Abdomen: ridicari de picioare din atarnat, bricege la saltea, crunch
Vineri: umeri+triceps
Umeri: presa militara, fluturari laterale, ramat vertical
Triceps: flotari la paralele, extensii cu bara z (skullcrushers)
E din cauza febrei. Inflamat mai corect spus. Vezi ca antrenamentele trebuie sa te scoată din zona de confort nu sa te doara, daca doare schimba exercițiul sau asigura-te ca execuți corect si esti bine încălzit.
1 ora si 40 tot antrenamentul nu? Nu doar piept, sper. Fiind începător mergi pe full body, sa-ti construiești "baza", sa inveti sa executi, n-ai nevoie de antrenamente speciale pentru fiecare grupa, exercitii de izolare etc. Ai nevoie de exercitii complexe, de exercitii care lucrează cât mai multe grupe. Gen tractiuni, genuflexiuni; îndreptările, flotari la paralele, etc.
Cipi1212 întreabă: