anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intreabre.Sa raspunda doar cine a trecut prin asta. Daca nu stiti nu imi scrieti nimic pentru ca este serioasă treaba.Fac spagatul de ceva vreme, iar azi am incercat din nou. Mereu ma doare piciorul si acum ma doare încontinuu chiar dacă nu ma mișc. Asa mi s-a intamplat o data si nu am putut face nimic pentru ca ma durea.Am ajuns pana jos sa zic ca mai am cativa cm(2-3 cm). Dar pot sa ma rănesc daca insist sa apas dupa ce ma doare?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Durerea e semnul organismului ca se apropie de limita capacitatilor sale. Adesea functionam aproape de limite, ignorind durerea, si nu e o problema asta, dat fiind ca trecem prin situatii obisnuite. Insa spagatul nu e ceva obisnuit pentru corp, si de aceea eu zic sa ai grija, limita la care corpul poate ceda sa fie foarte aproape. Poate sa nu fie asa, dar riscul e unul imens.
Eu zic sa te opresti pana ce trece durerea. Altfel, imagineaza-ti riscul, sa stai cateva saptamini cu bazinul in ghips

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Fată sau băiat?

| MaraMadalina1888 a răspuns (pentru sierra1):

Fata

| sierra1 a răspuns (pentru MaraMadalina1888):

Succes la stretching

| siriusblack98 a răspuns:

Corpul nu este obisnuit cu acel exercitiu pe deplin. Efectiv il fortezi prea brusc sa duca ceva foarte dificil pentru el. Si foarte probabil nici incalzire nu faci sau nu o faci cum si cat trebuie.

| Legion7X a răspuns:

Nu apăsa, te poți bloca, cartilajele se întind treptat, nu forța nimic, nu vei reuși într-o săptâmână s-au două. S-ar putea să fie zile când ai febră și nici cea mai mică întindere să nu poți face.Am reușit și eu să il fac la perfecție chiar și pe două scaune, pentru că făceam mereu pe fiecare zi întindere câte 1h. Cred că atunci aveam vreo 19 ani când făceam asta. Acum la 25 numai pot ca înainte pentru că n-am mai făcut întindere de multă vreme. Eu sa îți spun fă o pauză de 1săptâmână s-au două.

| aneliram a răspuns:

Da te poți să te rănești, un discomfort ușor este normal să simți dqr dure nu este normal)probabil te-ai forțat). Faci încălzirea înainte să te apuci să faci șpagatul?

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Cel mai probabil ți-ai întins mușchiul, mai repetă nu brusca direct, dacă durerea persistă du-te la medic poate fi ceva mai grav de atât.