Nu prea m-au interesat niciodata banii si punctele in ceea ce priveste tenisul, insa incerc sa-ti explic. Fiecare turneu are un anumit punctaj. In ATP, castigatorii de Grand Slam-uri primesc 2000 de puncte, castigatorii de Masters 1000, apoi urmeaza alte turnee de 500 si 250 de puncte. Finalistii de Grand Slam primesc 1200 de puncte. La celelalte tipuri de turnee, punctele cam se injumatatesc pentru cei care pierd finala. La fete e putin mai diferit sistemul, acolo exista turnee de GS, Premier Mandatory, Premier Five, etc. Nici eu nu le stiu bine. Nu se puncteaza exact ca la baieti. In fine, cheia acestui clasament este ca trebuie sa-ti aperi rezultatele. De exemplu, daca castigi Wimbledon in 2014 vei primi 2000 de puncte. Anul urmator, daca ai castigat din nou turneul, vei primi 0 puncte pentru ca doar ti-ai aparat rezultatul. Daca nu reusesti sa-l castigi, atunci ti se vor scadea puncte in functie de performanta (dupa cum am spus, daca ai castigat anul trecut, iar anul asta esti finalist, vei pierde 800 de puncte, intrucat finalistul primeste 1200). La fel merge treaba si la celelalte turnee. E cam greu de explicat in scris. Daca mai ai nelamuriri, poti sa ma intrebi. Poftim si un site care te-ar putea ajuta:
https://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Rankings
SoP222 întreabă:
anonim_4396 întreabă: