Treptat, normal.
Ce alimentatie ai acum? Da exemplu ce mananci intr-o zi cu antrenament, dar cat mai concret.
Dimineata 4 oua cu 3 felii toast si branza
Inainte de antrenament in jur de 400/450 g de paste presărate cu 100g de nuca
Un shake proteic, un iaurt grecesc cu afine si căpșuni, cereale fitness din ovăz cu lapte
Iar seara 4 cartofi fierți cu 100 g de piept de pui, dar ideea e ca m-am cam forțat mâncând atat, pentru ca nu sunt obișnuita, ținând cont ca am inceput antrenamentele la sala de 4 zile.
As dori sa pot manca mai mult ca sa mi pot împlini kcal pe zi pentru un surplus
E suficient pentru tine, eu as mai baga un piept de pui la cele 400gr de paste presarate cu nuca.
O sa poti manca mai mult, pe masura ce antrenamentele devin mai grele, corpul o sa-ti ceara mancare, o sa-ti fie foame des.
Cresterea in masa musculara este un exercitiu de indemanare si echilibru. Trebuie sa pui in viata ta, de sportiv, in echilibru cativa factori determinanti. Acestia sunt : intensitate si volumul antrenamentului, pauza dintre serii si odihna dintre antrenamente, caloriile consumate si calitatea ( nu cantitatea) acestora, executia corecta a exercitiilor si mai ales selectia exercitiilor in raport cu nivelul la care te afli si evident scopurile propuse. Ai nevoie de o intelegere a acestei balante, o strategie pe termen lung, o temperare a entuziasmului si transformarea acestuia in consecventa pe termen lung. Deci nu doar mancarea este cheia! Orice mic dezechilibru zadarniceste munca ta. Adica : daca toate stau bine, dar nu dormi, totul a fost in zadar. Sau te antrenezi si mananci, dar nu folosesti exercitiile necesare scopului tau, de asemenea, nu merge.
Iti doresc succes!