anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o întrebare pentru cei pricepuți in acest domeniu.
Sunt o persoana care face sala si dorește sa puna masa musculară, ceea ce ar însemna ca ar trebui sa fiu in surplus caloric, din câte am citit.
Daca sunt la inceput de drum, ar trebui sa mananc mai mult treptat? Căci am încercat azi sa consum o cantitate mai mare si nu am reușit. Ce sa fac? Sa încep sa mananc mai mult încet încet?

4 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Treptat, normal.

Ce alimentatie ai acum? Da exemplu ce mananci intr-o zi cu antrenament, dar cat mai concret.

| Andreea44556 a răspuns (pentru Cosmin86):

Dimineata 4 oua cu 3 felii toast si branza
Inainte de antrenament in jur de 400/450 g de paste presărate cu 100g de nuca
Un shake proteic, un iaurt grecesc cu afine si căpșuni, cereale fitness din ovăz cu lapte
Iar seara 4 cartofi fierți cu 100 g de piept de pui, dar ideea e ca m-am cam forțat mâncând atat, pentru ca nu sunt obișnuita, ținând cont ca am inceput antrenamentele la sala de 4 zile.
As dori sa pot manca mai mult ca sa mi pot împlini kcal pe zi pentru un surplus

| Cosmin86 a răspuns (pentru Andreea44556):

E suficient pentru tine, eu as mai baga un piept de pui la cele 400gr de paste presarate cu nuca.

O sa poti manca mai mult, pe masura ce antrenamentele devin mai grele, corpul o sa-ti ceara mancare, o sa-ti fie foame des.

| Paul754880338 a răspuns:

Cresterea in masa musculara este un exercitiu de indemanare si echilibru. Trebuie sa pui in viata ta, de sportiv, in echilibru cativa factori determinanti. Acestia sunt : intensitate si volumul antrenamentului, pauza dintre serii si odihna dintre antrenamente, caloriile consumate si calitatea ( nu cantitatea) acestora, executia corecta a exercitiilor si mai ales selectia exercitiilor in raport cu nivelul la care te afli si evident scopurile propuse. Ai nevoie de o intelegere a acestei balante, o strategie pe termen lung, o temperare a entuziasmului si transformarea acestuia in consecventa pe termen lung. Deci nu doar mancarea este cheia! Orice mic dezechilibru zadarniceste munca ta. Adica : daca toate stau bine, dar nu dormi, totul a fost in zadar. Sau te antrenezi si mananci, dar nu folosesti exercitiile necesare scopului tau, de asemenea, nu merge.
Iti doresc succes!