| adela2012 a întrebat:

Am o nelamurire. Daca fac exercitii pentru un posterior bombat, in momentul in care termin, adica voi fi multumita de posteriorul meu cum arata si nu o sa mai fac exercitii, el va ramane asa bombat sau se va lasa din nou? Va trebui sa fac mereu exercitii ca sa il mentin?

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Deci vrei sa lucrezi un muschi. doar 1, restul.*** them. nu ai nevoie de restul. corpul tine de ce are nevoie. deci tu lucrand un muschi faci corpul sa inteleaga ca are nevoie de acel muschi. daca te lasi ce crezi ca o sa inteleaga corpul tau? nu il lucrezi, nu ai nevoie = regres muscular.

17 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Nu. Se va lasa. Trebuie sa continui sa faci exercitii de intretinere.

| Goldenboy97 a răspuns:

Da, va trebuii sa faci o data la 2-3 zile exercitii pentru al mentine "bombat", daca nu v-a revenii la forma lui obisnuita.

| JohnnyBi a răspuns (pentru Goldenboy97):

Va trebuii si pe urma v-a trebuii. de ce? de ce 2 "i" la a trebui? de ce "v-a"? de ce "al" cand este a il prescurtat si se scrie "a-l" mentine. ca pronunti alaturat 2 cuvinte.

| adela2012 explică (pentru JohnnyBi):

Am si eu o curiozitate care ma macina de ceva vreme. Am observat ca imi rapunzi la toate intrebarile legate de sport si chiar pare ca ai experienta. Esti antrenor, nutritionist ceva? Am vrut sa iti trimit mesaj, dar se pare ca un membru junior nu iti poate trimite mesaje asa ca te-am contactat aici. Sper ca poti sa imi raspunzi sunt foarte curioasa.

| JohnnyBi a răspuns (pentru adela2012):

Sunt avocat de meserie. am facut cursuri de nutritie sportiva si fitness daca asta te intereseaza

| Goldenboy97 a răspuns (pentru JohnnyBi):

M-am certat cu profesoara de romana. sigh

As avea cateva intrebari, daca poti sa ma ajuti.

Daca pot... daca vreau laughing). ca de putut pot smug

Uaau, cam asa sunt persoanele carora le cerem ajutorul!winking

Ai de gand sa ma intrebi ceva sau iti place sa ducem o discutie din 24 in 24 de ore? laughing

Voiam sa te intreb daca bicicleta de camera este un exercitiu cardio bun, adica daca topeste grasimea de pe burta! big grin Cand zic ''burta'', ma refer atat la partea superioara, cat si la partea inferiorara a abdomenului cu tot cu solduri big grin
La fel si de coardawinking
Si cam cat ar trebui sa fac pe zi si cate zile pe saptamana, vreau sa slabesc in jur de 8-9 kilograme pana in toamna big grin

Daca nu ai altceva la indemana e buna si bicicleta. trebuie doar sa gasesti un ritm alert. ideea la cardio este orice exercitiu ce iti mentine minim 20 de minute un ritm cardiac peste 65% din cat poate inima ta maxim. acest 65% il calculezi de la 220- varsta ta = X, 65% din X = numarul de batai pe minut ale inimii pentru a arde grasimea. timpul este minimul in care corpul trece de la a arde carbohidrati pentru energie, la grasimi pentru a o produce. daca poti mentine ritmul cardiac cu mers alert la 65%, atunci e cardio. daca faci sex si ai acelasi ritm cardiac, atunci e cardio. corpul nu slabeste unde vrei tu, grasimea pe burta se pune prima, se da jos ultima. asta este procesul corpului de a tine "rezerva" pentru "zile negre". stomacul tine in zona sa o sursa de alimentatie in cazul in care lipseste o masa sau intri in greva foamei, etc. singura sansa sa faci receptorii creierului sa nu mai ceara nevoia asta pentru zile negre este cu alimente ce blocheaza alfa-2 receptori. aici eu zic sa nu te bagi fara un sfat medical bine pus la punct ca te joci cu niste chestii ce depasesc cunostintele mele sau ale tuturor de pe TPU. teoretic, yohimbe (planta) are aceasta proprietate, dar nu stiu in ce masura, cantitati, timpi sa o iei.
cate zile? nimim 3, maxim 6. lasa macar 1 zi in care corpul sa se refaca, preferabil 2. in functie de alimentatie si tip somatic, poti da jos 8 kg in 3 luni lejer, cam in 2 trase de par. asta fara sa afecteze sanatatea

Am mai citit pe internet ca de la acelasi exercitiu mi se va obisnui corpul cu efortul depus si nu voi mai slabi. Este adevarat?
Si tot ce ai spus tu mai sus se aplica si la coarda?

Care parte din 65% din bataile inimii maxim pe care le poti duce nu o intelegi? ORICE exercitiu ce trece limita aia timp de minim 20 de minute (ma rog, discutabil ca la HIIT cam 10 minute la 80% ar fi cam acelasi lucru, nu ma bag in HIIT momentan, dar cred ca e ok) este cardio. fie el bicicleta, eliptica, alergat, alergat, coarda, sex, sarit garduri, batut covoare, alergat pe loc, fugit de caini care vor sa te muste sau de violatori, daca trece de limita aia pentru 20 de minute = cardio.

cat despre obisnuirea corpului cu un exercitiu eu stiu ca e doar la exercitii anaerobe (gen greutati la sala). s-ar putea sa fie si la tipuri de cardio, dar obisnuinta intervine dupa cam 3 luni, si nu cred ca tu in 3 luni o sa faci aceeasi rutina mereu. si ca sa o schimbi nu iti ia mult (gen faci 10 min bicicleta, 3 minute coarda repede, 2 minute mai incet, iar bicicleta). ideea este sa surprizi corpul cu ceva nou sa nu aiba timp sa retina o rutina.

spre exemplu eu la sala schimb antrenamentul zilnic. ba incep cu un aparat cu 12 repetari in 3 serii, ba 8 repetari la alt aparat in 4 serii si tot asa. schimba si tu dupa cum iti vine dimineata chef de cafea sau nu. scriu romane pentru femei pe TPU. merit o diploma laughing

Sa stii ca meriti! laughing
Multumesc mult pentru sfaturi! happy

| Okkultist a răspuns:

Vorbesti cu un dusman sa-ti dea suturi. Ramai cu curu bombat mereu. Normal laughing

| Time4workout a răspuns:

Antrenamentul trebuie continuat mereu dar poti sa scazi intensitatea sau poti sa faci 1 data pe saptamana de exemplu pentru mentinerea lui.(asta dupa ce ai ajuns la forma dorita). Corpul merge pe principiul daca nu iti foloseste de ce sa il mai tii...comsuma resurse. Si in felul acesta treptat o sa scada daca nu o sa mai faci antrenamente deloc. In timpu antrenamentului muschii care ii folosesti o sa aiba o retenta mai mare de apa din care rezulta un volum mai mare.